X-Yachts og YANMAR holder den danske båtbyggertradisjonen i live

Historisk sett er det danske folket kjent for seileferdighetene sine og sitt talent for båtbygging. I Haderslev sør på Jylland sørger X-Yachts og Yanmar for å holde denne tradisjonen i hevd.

“Vi er omgitt av så mye vann og har derfor en sterk sjøfartshistorie, sier Kræn Brinck Nielsen, administrerende direktør i X-Yachts. Kræn vokste opp med seilbåter og utmerket seg tilstrekkelig til å representere landet sitt. Senere ble han tilbudt drømmejobben som sjef på dette lokale verftet, som har fått rykte som det beste innen design og konstruksjon av prestasjonsyachter.

“Det var et enkelt valg – jeg har visst om dette selskapet siden jeg var åtte år gammel, og har seilt X-Yachts hele karrieren,” legger han til. “Å ha noe du brenner for så å si i din egen bakgård, er nesten for godt til å være sant.”

Selskapsprofil

Med nesten 40 års erfaring er det en grunn til at X-Yachts har etablert en misunnelsesverdig kundelojalitet. Den ligger i ordet “lojalitet”.

Lojalitet til den lange arven fra designere og marinearkitekter som virkelig forsto hva en ekte seilbåt skulle være, kombinert med en fanatisk oppmerksomhet på detaljer, en konstant drivkraft for innovasjon og en byggekvalitet uten sidestykke.

Forskjellen mellom X-Yachts og andre yachtbyggere ligger i hvordan yachtene er designet, bygget og spesifisert rent teknisk. Produksjonskostnader er ikke noe hovedfokus hos X-Yachts, i stedet velges funksjoner og utstyr uavhengig av pris, for å sikre at alle modeller utmerker seg på sentrale områder.

Resultatet er vakkert konstruerte yachter som gir overlegen seileglede til de kunnskapsrike eierne som forstår forskjellen.

Grunner til å feire

2019 er et spesielt jubileumsår for X-Yachts – selskapet feirer 40 år i bransjen. Kræn tilskriver X-Yachts levetid til flere faktorer, ikke minst hengivenheten overfor sine ansatte.

“Vi holder sterkt av våre ansatte fordi de brenner for det de gjør. Vi har hatt den samme designeren helt fra starten av. Den første seilbåten X-Yachts produserte, i 1979 er også tilbake på verftet. Den gjennomgår en total makeover i tide til feiringen av 40-årsjubileet.

Medstifter i X-Yachts, Birger Hansen, er fortsatt fortsatt ansatt i selskapet og viser ingen tegn til å legge inn årene – selv ikke 70 år gammel. Han restaurerer det nevnte originale X79-skrog nr. 1. Dette historiske fartøyet vil bli stilt ut på “Gold Cup”, da Haderslev havn vil være full av X-Yachts fra de siste fire tiårene, med eiere og entusiaster som gleder seg over denne jubileumsregattaen.

Samfunnsånd

Siden den originale X79, har selskapet levert om lag 6 000 seilbåter over hele verden. De 250 medarbeiderne overleverer rundt 75 båter i året til kundene. Mange av dem kommer til verftet for å se hvor drømmene deres bokstavelig talt får form i de dyktige hendene til den erfarne arbeidsstyrken.

“Noen av historiene er fantastiske, spesielt ettersom dette er drømmer folk har hatt i mange år,” sier Kræn begeistret. “Vi leverte nylig en X4³ til en dansk kunde. Han solgte firmaet sitt, kona sluttet i jobben og de tok barna ut av skolen. Og nå følger vi dem i Karibia, der de lever ut drømmene sine til sjøs.

“Så var det de tre maltesiske gutta – i alderen 69, 71 og 73 år – som brukte sju år på å kjøpe en XC45. De gikk om bord, og neste stopp var Valetta, 3000 nautiske mil unna.

“En annen favoritthistorie handler om amerikanerne som planla å skaffe seg en båt da de pensjonerte seg, men bestemte seg i stedet for å få båten som femtiåringer, bo ombord og fortsette å jobbe. De kjøpte båten fem år før planen – ganske enkelt ved å endre måten å tenke på.

“Vi følger kundenes opplevelser på nettet, og det er en fin måte å holde kontakten med dem på. Vårt fellesskap av ambassadører over hele verden er viktige pådrivere for ytterligere suksess.”

Positive kundevurderinger er like viktige som den overlegne seilgleden dette verdensberømte merket er kjent for. Hver båt er unik, men en felles faktor er at båtene drives av Yanmars serie av common-rail marine dieselmotorer.

Kraftpartnere

“Vi vil at båtene våre skal være trygge. Når du trenger motoren, skal den være pålitelig, som å komme fra tung sjø og inn til en trygg havn,” forklarer Kræn. “Det er viktig at båtene kan få service over hele verdene. Hvis en kunde henter en båt i Danmark og ender opp i Karibia, forventer vedkommende det samme servicenivået.

“Kundene våre seiler vanligvis båtene sine underbemannet, så brukervennlighet er veldig viktig. Dette gjelder spesielt når det gjelder seilhåndtering, betjening av elektriske vinsjer, baug- og hekkpropeller, og så videre. Vi må kunne tilby et pålitelig produkt både når det gjelder bruk og støtte – det er noe kundene våre forventer.

Yanmars berømte pålitelighet gjelder ikke bare i vann, men også på land, som en pålitelig og verdsatt leverandør til båtbyggere som X-Yachts.

Vi lager støpeformer, bygger skrog og trenger motorene levert på nøyaktig dato for å passe til produksjonsplanene våre,” legger Kræn til. «Å ha en leverandør du kan stole i den prosessen, er et» must «for å lykkes i denne bransjen.»

Etter den den fulle ordreboken å dømme, og den enorme utvidelsen av Haderslev-verftet som er på gang, må de ansatte uten tvil snart begynne å tenke på planene for feiringen av 50-årsjubileet i 2029.

"Vi er omgitt av så mye vann og har derfor en sterk historie med seiling,"

Previous slide
Next slide

E-nyheter

Registrer deg for å motta den nyeste informasjonen fra YMI om nye produkter, tjenester og oppdateringer.

Forhandlersøker

YANMARS omfattende globale service- og delenettverk spenner over 130 land og over 2100 lokasjoner.

Kontakt oss

Vi er her for å hjelpe og vil gjerne høre fra deg. Kontakt oss med spørsmål, kommentarer og tilbakemeldinger.

Hopp rett ned til innholdet