Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter Yanmar Europe belönas med Deshima 2023 Award i kategorin "Väletablerad".

Yanmar Europe belönas med Deshima 2023 Award i kategorin ”Väletablerad”.

Almere, Nederländerna, 12 december 2023 – Vi är stolta över att meddela att Yanmar Europe har tilldelats Deshima 2023 Award i kategorin ”Well-Established”. Det prestigefyllda priset delades ut måndagen den 11 december 2023 av Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) och den nederländsk-japanska handelsfederationen DUJAT.

Yanmar Europes erkännande för Deshima Award härrör från dess initiativ för att främja hållbara lösningar och bidra till socialt företagsansvar i Nederländerna. Enligt Deshima Awards juryrapport: ”Yanmar har visat sig vara av stort värde för staden Almere, provinsen Flevoland och Nederländerna genom sina unika ekonomiska, sociala och kulturella bidrag.

Samir Laoukili, President & CEO på Yanmar Europe reagerar: ”Vi är otroligt tacksamma över att ha fått det uppskattade Deshima Award. Detta erkännande är ett bevis på det mångåriga engagemanget och samarbetsandan hos hela teamet, och det orubbliga stödet från staden Almere och provinsen Flevoland. Tillsammans formar vi en hållbar och socialt ansvarsfull framtid.”

Engagemang för hållbarhet

Juryn ansåg att kärnan i all Yanmars företagsverksamhet är ett engagemang för hållbarhet: ”Att uppnå maximalt välstånd med minimala resurser”. Detta återspeglas i Yanmars strävan efter att minska koldioxidutsläppen och dess strävan att bli ett företag utan ekologiska fotavtryck och utan växthusgaser med sin Green Challenge-strategi. Men också genom företagets lösningar för elektrifiering och ultrahög bränsleeffektivitet och dess nära samarbete med Almere kommun i stadens energiomställningsarbete.

Yanmar och ELEO: ambitiösa mål för elektrifiering

Under 2022 förvärvade Yanmar en majoritetsandel i ELEO Technologies, ett snabbväxande nederländskt batteriteknikföretag, vilket ytterligare underbygger Yanmars dedikerade initiativ för hållbarhet. ELEO fokuserar på banbrytande batteriteknik som gör det möjligt för de mest utmanande maskinerna och fordonen att bli elektriska.

Bas Verkaik, medgrundare och VD för ELEO Technologies säger: ”Vi är mycket stolta över att tillsammans med Yanmar Europe uppmärksammas för Deshima Netherlands Awards 2023. Detta erkännande återspeglar vårt gemensamma engagemang för att driva hållbara lösningar och bidra till en ljusare och mer hållbar framtid.”

Företagens sociala ansvar (CSR)

Dessutom sträcker sig Yanmar Europes engagemang till att aktivt stödja och främja lokala aktiviteter, till exempel Yanmar Almere City Run, ett lokalt bikupsprojekt, sponsring av Almere City Football Club och investeringar i framtida generationer. Yanmar ger gymnasieelever möjlighet att få praktisk erfarenhet på Yanmar, vilket förbereder dem för arbetsmarknaden.

Främjare av holländsk-japanska relationer Juryn uppskattade Yanmar Europes långvariga engagemang för att förbättra den ömsesidiga förståelsen och affärsförbindelserna mellan Japan och Nederländerna. Yanmars proaktiva engagemang i både det nederländska och japanska näringslivet, tillsammans med sponsringen av evenemang som den årliga Japanfestivalen i Amstelveen och Cherry Blossom Festival i Almere, underströk detta åtagande.

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få den senaste informationen om nya produkter, tjänster och allmänna uppdateringar.

Återförsäljare

YANMARs omfattande globala service- och reservdelsnätverk finns i över 130 länder på över 2 100 platser.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig och vill gärna höra din åsikt. Kontakta oss med förfrågningar, kommentarer och feedback.

Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter Yanmar Europe belönas med Deshima 2023 Award i kategorin "Väletablerad".
Skip to content