Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter Yanmar fortsätter sponsring av AMERICA'S CUP

Yanmar fortsätter sponsring av AMERICA’S CUP

Osaka, Japan (7 september 2023) – Yanmar har tillkännagivit sin sponsring av den 37:e America’s Cup som Official Marine Partner. Den 37:e America’s Cup kommer att äga rum i Barcelona, Spanien, mellan augusti och oktober 2024, där lag kommer att tävla om cupen i banbrytande AC75 foiling racing yachts.

America’s Cup är höjdpunkten i seglingskalendern och den äldsta kontinuerligt utkämpade trofén inom internationell sport, och har varit ett globalt skyltfönster för seglingsteknik sedan starten 1851. Yanmar är en erkänd global ledare inom marinindustrin som tillhandahåller avancerade och hållbara propulsionslösningar. Företagets engagemang för hållbar innovation sträcker sig längre än till marinmotorteknik. Med ett brett produktsortiment som omfattar marina drivlinor och båtar, jordbruksmaskiner och anläggningar, anläggningsmaskiner, drivlinor, energilagring och kraftgenerering, är Yanmar fast besluten att leverera en hållbar framtid för alla.

”Vi är verkligen tacksamma för Yanmars orubbliga stöd till America’s Cup genom åren”, säger Grant Dalton, VD för America’s Cup Event. ”Deras engagemang som Official Marine Partner har varit avgörande för att öka spänningen och framgången för evenemanget. Yanmars engagemang för innovation, spetskompetens och hållbarhet inom den marina sektorn stämmer väl överens med andan i America’s Cup, och vi ser fram emot ännu en spännande upplaga av tävlingen tillsammans.”

Tävlingen om Auld Mug, som America’s Cup kärleksfullt kallas, inleds med de inledande regattorna, varav den första hålls i Vilanova i La Geltrú, nära Barcelona, 14-17 september.

Driva på hållbarhet och innovation

Under parollen YANMAR GREEN CHALLENGE 2050 har Yanmar satt upp ett ambitiöst mål att bli ett växthusgasfritt företag. Företagets tekniska innovation i framkant av ett brett utbud av alternativa energilösningar, inklusive HVO-godkända motorer, vätgasbränsleceller, batteriteknik och vätgasmotorteknik, visar på dess orubbliga engagemang för att bana väg för en grönare och mer hållbar framtid för industrier över hela världen.

”Vi ser vår YANMAR GREEN CHALLENGE 2050 som vårt eget lopp för hållbarhet och som ett sätt att aktivt engagera vår personal, våra leverantörer och våra affärspartners i att arbeta tillsammans för att minska koldioxidutsläppen på land, på havet och i staden”, säger Akihiro ”Dezi” Nagaya, Chief Brand Officer för Yanmar Holdings ”Vi är glada att fortsätta vår sponsring av detta historiska lopp och dela dess värderingar om hållbarhet, innovation och lagarbete.”

Att utmana människors makt

Sedan den första America’s Cup-tävlingen 1851 har generationer av seglare utmanat sig själva att flytta fram gränserna för mänskliga möjligheter och teknik. Precis som de tror Yanmar på människors förmåga att utmana och skapa nya möjligheter och tekniker. Yanmar kallar denna idé för ”HANASAKA”, ett uttryck för grundaren Magokichi Yamaokas anda och hans tro på människors kraft. One-design-konceptet för tävlingsbåtarna AC75 och AC40 understryker ytterligare vikten av att människor gör skillnad när seglingsskicklighet och lagarbete blir de avgörande faktorerna för framgång.

Yanmar är stolta över att vara associerade med denna tuffa, uthålliga utmaning som speglar deras tro på människors kraft och den orubbliga mänskliga andan. ”HANASAKA handlar om människor, inte om teknik”, säger Nagaya. ”Det handlar om att skapa möjligheter för alla att nå sin fulla potential. America’s Cup talar till oss genom människors potential. Det handlar inte bara om tävlingsteamen, det handlar om alla som arbetar tillsammans för att skapa något exceptionellt. Alla vi på Yanmar kan hämta inspiration från detta.”

Ett decennium med America’s Cup

Under åren har Yanmars starka engagemang för att stödja America’s Cup visat sig genom en rad betydande sponsoraktiviteter. I den 34:e upplagan som hölls i San Francisco, USA 2013, tog Yanmar på sig rollen som officiell teknisk partner till Oracle Team USA. Detta partnerskap förlängdes till den efterföljande upplagan, den 35:e cupen som hölls på Bermuda mellan 2015 och 2017, där Yanmar fortsatte som officiell teknisk partner till Oracle Team USA och även fick titeln som officiell marinpartner till själva America’s Cup. Trenden med nära samarbete fortsatte även under den 36:e upplagan som hölls i Auckland, Nya Zeeland mellan 2019 och 2021, där Yanmar stolt fick äran att återigen vara den officiella marinpartnern. Nu, när den 37:e upplagan av America’s Cup går av stapeln i Barcelona, Spanien, fortsätter Yanmar att visa sitt engagemang genom att ta på sig rollen som officiell sponsor och därmed bekräfta sitt långvariga partnerskap med det prestigefyllda evenemanget.

Tävlingsschema

Preliminära regattor

14 – 17 september 2023, Vilanova i la Geltrú, Spanien

29 november – 2 december 2023, Jeddah, Saudiarabien

Augusti 2024, Barcelona, Spanien

Challenger urvalsserie

Augusti-september 2024, Barcelona, Spanien

America’s Cup-match

12-20 oktober 2024, Barcelona, Spanien

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få den senaste informationen om nya produkter, tjänster och allmänna uppdateringar.

Återförsäljare

YANMARs omfattande globala service- och reservdelsnätverk finns i över 130 länder på över 2 100 platser.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig och vill gärna höra din åsikt. Kontakta oss med förfrågningar, kommentarer och feedback.

Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter Yanmar fortsätter sponsring av AMERICA'S CUP
Skip to content