Home Teknologi

Teknologi

Teknologi for bærekraft

Vårt firma er i endring, forpliktet til å beskytte vår
hav, innsjøer og vannveier

Med YANMAR GREEN CHALLENGE 2050 har YANMAR forpliktet seg til å transformere virksomheten sin fundamentalt innen 2050. Målet er å redusere miljøbelastningen til null for hele produksjonskjeden, fra våre leverandører til våre sluttkunder.

Se video | Les mer

Vår energiomstillingsstrategi

YMIs energiomstillingsstrategi fungerer sammen med YANMAR Green Challenge 2050. Forpliktet til å beskytte våre hav, innsjøer og vannveier.

Les mer

La oss gjøre dette sammen. Ett skritt av gangen.

Reisen til nullutslipp er lang. Hos YMI jobber vi hele tiden mot målet vårt, steg for steg. Etter hvert som nye teknologier blir tilgjengelige, vil du finne dem her.

Les mer

Alternativt drivstoff

Å utnytte miljø- og brukerfordelene ved fremtidig drivstoff er en integrert del av vår energiomstillingsstrategi. For å møte kravene til kundene våre, tilpasser og fremmer YMI teknologien vår mens vi evaluerer det utviklende utvalget av renere alternative drivstoff.

Les mer

Spørsmål og svar

Hydrobehandlet vegetabilsk olje (HVO) er et fornybart parafinisk (diesel) drivstoff. Den er avledet fra brukte matoljer, rester av animalsk fett fra matforedling, tallolje og avlinger som ikke er matvare.

HVO, en ny generasjon biobasert diesel, har blitt behandlet med hydrogen for å oppfylle den europeiske EN15940-standarden for ‘Paraffinic Diesel Fuel from Hydrotreatment’. Denne mer komplekse prosessen produserer et renere drivstoff, uten ulempene med tradisjonell, eller første generasjon, biodiesel.

Parafinisk diesel er spesifisert i EN15940 og har høyere cetantall og lavere tetthet enn konvensjonelle dieseldrivstoff (EN590). HVO og Bio to Liquid (BTL) er fornybart parafinisk (diesel) drivstoff, mens Gass to Liquid (GTL) er et alternativt fossilt parafinisk (diesel) drivstoff. HVO er en klar, fargeløs, luktfri væske.

Bruk av fornybart (HVO og BTL) drivstoff vil gi en betydelig reduksjon (opptil 90 %) av fossile CO 2 -utslipp. Med lavt svovel og aromatiske forbindelser forbundet med parafinisk brensel, brenner HVO renere enn førstegenerasjons biodiesel eller mineraldiesel. På grunn av sin gode oksidasjonsstabilitet er den ikke utsatt for bakterievekst.

HVO og diesel er like, kjemisk og fysisk. De viktigste forskjellene til tradisjonell diesel inkluderer omtrent 7 % mindre drivstofftetthet, mindre svovel (5mg/kg vs 10mg/kg), ingen aromater (0% vs 5%) og en høyere cetanverdi, noe som indikerer en mer fullstendig forbrenningsprosess.

Hold deg oppdatert

Vi vil sende deg et varsel hver gang ny teknologi blir tilgjengelig for å hjelpe deg på reisen for å redusere karbonfotavtrykket.

Home Teknologi

Elige tu idioma

Danés


Holandés


Inglés


Finlandés


Francés


Alemán


Griego


Italiano


Noruego


Portugués


Español


Sueco

Hopp rett ned til innholdet