Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter YANMAR och Williams Jet Tenders samarbetar för en hållbar framtid

YANMAR och Williams Jet Tenders samarbetar för en hållbar framtid

YANMAR Marine Internationals (YMI) sortiment av HVO-godkända motorer är utvalda av marinindustrin över hela världen som en ledande, pålitlig och effektiv propulsionslösning för en mängd olika applikationer. Genom YANMARs engagemang för hållbarhet säkerställer dessa samarbeten att YMI:s partners också drar nytta av och förbättrar sin miljöprofil genom att minska sin påverkan på miljön.

Williams Tenders, världens främsta specialist på jettenders, har godkänt HVO100-bränsle för användning på alla YANMAR 4JH-motordrivna tenderfartyg, inklusive DieselJet 415, 445 och 505, samt SOLAS 505, så att kunderna kan minska sitt koldioxidavtryck utan att kompromissa med prestandan.

Det strategiska steget av Williams Jet Tenders säkerställer att alla nya produktutvecklingar och tester som drivs av YANMAR flerbränslemotorer kommer att använda HVO100.

YMI:s försäljnings- och marknadsdirektör Floris Lettinga kommenterade: ”YANMAR Marine International är stolt över att samarbeta med Williams Tenders, ett samarbete som ligger helt i linje med YANMAR:s engagemang för hållbarhet.

Genom att integrera YANMARs HVO-godkända motorer i Williams Tenders utbud av båtar och fordon främjar vi inte bara innovation, vi hjälper också våra kunder att driva en hållbar resa mot en renare framtid. Tillsammans hjälper vi våra kunder att navigera i stegen mot att optimera spjutspetsteknologi med miljömedvetenhet.”

De miljömässiga fördelarna med HVO-bränslen från använd matolja (UCO) som stöds av YANMAR och Williams Jet Tenders inkluderar minskade utsläpp av växthusgaser, användning av en förnybar energikälla från använd matolja och minskat beroende av fossila bränslen. Dessutom bidrar användningen av UCO HVO-bränslen till bättre avfallshantering av matoljor, vilket stöder de övergripande insatserna för en hållbar miljö.

Williams engagemang för hållbara lösningar kommer att leda till att de genomför ytterligare tester för att utöka utbudet av produkter som är godkända för användning med HVO i framtiden.

Sarah Moore, hållbarhetsspecialist på Williams Jet Tenders, kommenterade: ”Vi är fast beslutna att hitta innovativa hållbara lösningar som minskar den direkta utsläppspåverkan från vår fabrik och våra fordon. Genom att använda UCO HVO, ett förnybart bränsle som tillverkas av matolja, kommer vi att påskynda våra ansträngningar att minska koldioxidutsläppen och förbättra luftkvaliteten. När vi utför undersökande tester på våra produkter kommer det att göra det möjligt för oss att bekräfta HVO-användning i fler av våra anbud, vilket gör att vi kan uppnå en större minskning av vårt koldioxidavtryck när fler Williams Jet Tender-motorer godkänns för användning.”

YANMAR Marine International är stolt över att vara en viktig partner i utvecklingen av hållbara marina lösningar och ser fram emot ytterligare samarbeten med branschledare som arbetar för en renare och grönare framtid.

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få den senaste informationen om nya produkter, tjänster och allmänna uppdateringar.

Återförsäljare

YANMARs omfattande globala service- och reservdelsnätverk finns i över 130 länder på över 2 100 platser.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig och vill gärna höra din åsikt. Kontakta oss med förfrågningar, kommentarer och feedback.

Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter YANMAR och Williams Jet Tenders samarbetar för en hållbar framtid
Skip to content