Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter Yanmars gröna resa på Cannes Yachting Festival

Yanmars gröna resa på Cannes Yachting Festival

Cannes Yachting Festival, 12-17 september, Jetée 183

Motor- och propulsionsspecialisten YANMAR Marine International (YMI) har ökat sin närvaro med en helt ny och förbättrad monter och plats på årets Cannes Yachting Festival. Montern kommer att lyfta fram företagets engagemang för grön innovation.

YANMAR markerade en viktig milstolpe i företagets övergång till grön energi med godkännandet av sina motorer som nu är certifierade som kompatibla för användning med vätebehandlad vegetabilisk olja (HVO). Detta var ett av de första stegen som YANMAR tog för att göra det möjligt för sina kunder att följa med på resan mot minskade utsläpp samtidigt som de fortfarande kan njuta av tiden på vattnet och minska sin miljöpåverkan.

YANMAR fortsätter att arbeta med utvecklingen av alternativa bränslen, vilket kommer att bidra till att bana väg för mer miljövänliga metoder innan elektrifieringen blir mer utbredd. Utöver detta står elektrifiering högt på YANMARs agenda och de är fast beslutna att stödja elektrisk innovationsteknik med utvecklingen av produkter som YANMAR E-Sail Drive. Det nya plug and play-elektriska framdrivningssystemet för segelbåtssektorn kommer att göra uppgraderingen till eldrift så enkel som möjligt och den mycket efterlängtade lanseringen kommer att äga rum 2024.

Floris Lettinga, Director of Sales and Marketing kommenterade: ”Cannes är ett utmärkt tillfälle för oss att lyfta fram vårt bredare engagemang för en långsiktig förbättrad och oöverträffad kundupplevelse inom gröna teknikdrivna marina propulsionssystem och innovationer med våra motorer. Vårt utbud av tillförlitliga, avancerade och effektiva propulsionssystem kommer att fortsätta att utvecklas när vi levererar lösningar för segel- och motorbåtar med minimalkoldioxidutsläpp.”

Den ledande leverantören av motorer och marina framdrivningssystem kommer att visa upp sina populära 6LF550 och 4JH110 med SD15.

6LF-motorn är en kraftfull motor som är avsedd för planande och halvplanande fartyg för både fritidsbruk och lätt kommersiell användning.

4JH110 är en del av den hyllade 4JH-serien. Med YANMARs ”5x bäst i klassen”-egenskaper – Clean, Interconnective, Quiet, Powerful, Fuel Efficient – sätter 4JH-CR-serien den globala standarden för framdrivning av segelbåtar och småbåtar.

SD15 Saildrive från ZF är konstruerad för segelbåtar upp till 65 fot och ger fördelarna med YANMARs beprövade saildrive-lösningar, i kombination med common rail-effektivitet för fartyg med motorer med högre effekt. Demonstrerar den avancerade tekniken och innovationerna bakom sitt kompletta sortiment av segelbåts- och motorbåtsmotorer.

YANMAR-teamet kommer att finnas på plats på mässan för att erbjuda expertråd, berätta om sin hållbara resa och nätverka med partners och kunder samt tillkännage spännande nya utvecklingar för företaget.

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få den senaste informationen om nya produkter, tjänster och allmänna uppdateringar.

Återförsäljare

YANMARs omfattande globala service- och reservdelsnätverk finns i över 130 länder på över 2 100 platser.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig och vill gärna höra din åsikt. Kontakta oss med förfrågningar, kommentarer och feedback.

Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter Yanmars gröna resa på Cannes Yachting Festival
Skip to content