Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter Yanmar återvänder till den internationella arbetsbåtsmässan med en omfattande portfölj av kommersiella motorer och den nya 6gy-serien

Yanmar återvänder till den internationella arbetsbåtsmässan med en omfattande portfölj av kommersiella motorer och den nya 6gy-serien

International Workboat Show, 29 november till 1 december, monter: 2511

YANMAR kommer att göra en betydande återkomst på International Workboat Show genom att slå samman närvaron av två av sina marina divisioner, YANMAR Marine International (YMI) och YANMAR America på mässan.

Detta samarbete kommer att visa upp YANMARs omfattande motorportfölj och lyfta fram det breda spektrumet av motorer för olika applikationer inom den kommersiella sektorn; från arbetsbåtar, räddnings- och säkerhetsbåtar, fiske- och passagerarfartyg till bärgning/bogsering, statliga servicefartyg, båtar för hamnmyndigheter och stora offshore-fartyg.

YANMARs marina divisioner kommer att visa ett urval av sina lätta, högvarviga och större motorer, som erbjuder mångsidighet, låga utsläpp, effektintervall och kvalitet. På årets Workboat Show kommer samarbetet att lyfta fram YMI-sortimentet som den mest omfattande EPA-certifierade motorserien, med stöd av det största marina servicenätverket i branschen.

6LY-serien

4:e generationens 6LY-CR bygger på över 30 års historia och är en smidig och robust 6-cylindrig radmotor som ger imponerande ren och kraftfull prestanda. 6LY-serien är beprövad för kryssningstillämpningar och idealisk för installation i nya båtar med begränsat utrymme i maskinrummet. Den har byggts med alla de bästa egenskaperna från sina föregångare, kombinerat med de senaste tekniska innovationerna för att förbättra bränsleekonomin och avsevärt minska buller och utsläpp.

8LV-serien

8LV-serien, som visar upp YANMARs högpresterande motorer, är idealisk för snabbgående räddnings- och säkerhetsbåtar, med en kompakt design och enastående effekt/vikt-förhållande. 8LV kombinerar enastående hastighet och acceleration med låga bullernivåer och bränsleekonomi. 8LV-serien är en av de bästa motorerna i denna sektor med ett maximalt motorvarvtal på 3 800 varv/min och ger också enastående prestanda vid låga varvtal, tomgång vid 550 varv/min.

YANMAR Americas marina division kommer att visa upp sina storskaliga marinmotorer, som används som kraft- och energikällor för stora tankfartyg, bogserbåtar och andra fartyg, och som uppnår höga nivåer av kraft, bränsleekonomi och högre dimensionell hållbarhet som krävs för de tuffa inlands- och öppna havsvattnen.

6AY Serie och utrustning

Motorserien 6AY är känd för sin höga effekt och sitt höga vridmoment, långa livslängd och höga tillförlitlighet, enkla underhåll, låga bränsleförbrukning och livscykelvärde. Dess stabila prestanda, även vid hög belastning, säkerställer en tillförlitlig och konsekvent kraftkälla för ett brett spektrum av maritima behov. Denna motorserie erbjuder både mekaniska och elektroniska bränslesystem för att möta våra kunders behov. Den tillhörande marinutrustningen YXH-240 kommer också att visas.

Ny serie 6GY

Vid sidan av detta kommer YANMAR America också att visa den nya 6GY-serien som lämpar sig för ett brett spektrum av applikationer. Denna toppmoderna långslagiga motor ger upp till 803 hk (599 kW) och kan nu skryta med en minskning av nivåerna av svart rök med upp till 80%.

Den miljövänliga enheten är ren med låga utsläpp. Låga bullernivåer uppnås genom optimering av bränsleinsprutningsmönstret i flera steg. Den exakta styrningen av bränsleinsprutningen i detta common rail-system bidrar till att uppnå högsta bränsleeffektivitet i denna motorklass. Framför allt har bränsleeffektiviteten förbättrats i det praktiska lastområdet (lastfaktor på 50% eller mer), vilket ger ett högt vridmoment som faktiskt kan kännas, även vid låga varvtal. 6GY har utformats med servicevänlighet i åtanke, med avtagbara sidopaneler som ger snabb och enkel åtkomst för rutinunderhåll och reparationer.

Kevin Carlin, VD för YANMAR Marine International Americas, säger: ”Vi är glada över att vara på Workboat Show med vårt kombinerade erbjudande, som visar vår mångsidighet att erbjuda rena, kraftfulla och tillförlitliga motorer till en rad kommersiella applikationer.”

Besök YANMAR på International Workboat Show från 29 november till 1 december, monter 2511

https://www.yanmar.com/marine/sv/

https://yanmar.com/us/marinecommercial/

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få den senaste informationen om nya produkter, tjänster och allmänna uppdateringar.

Återförsäljare

YANMARs omfattande globala service- och reservdelsnätverk finns i över 130 länder på över 2 100 platser.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig och vill gärna höra din åsikt. Kontakta oss med förfrågningar, kommentarer och feedback.

Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter Yanmar återvänder till den internationella arbetsbåtsmässan med en omfattande portfölj av kommersiella motorer och den nya 6gy-serien
Skip to content