Home Motorer Common Rail-teknik

Common Rail-teknik

Yanmar erbjuder ett komplett sortiment av marina dieselmotorer med common-rail teknik för att ge dig 5x Best In Class egenskaper för alla användningsområden. Från 40 till 440 hk ger våra common-rail motorer den bästa upplevelsen på vattnet från rena utsläpp, smidig och tyst drift, till kraftfullt vridmoment och acceleration. Med alternativ som högeffektiva extrageneratorer, SOLAS-certifiering, olika drivsystem och integrerade elektroniska styrsystem, är våra motorer specifikt utformade för att vara den perfekta lösningen för alla marina tillämpningar.

JH-CR-serien

6LY-serien

6LT-serien

Common-rail teknik

Som en ledande dieselmotortillverkare bygger Yanmar in den mest avancerade common-rail tekniken i våra innovativa marina motorer.

Common-rail tekniken är ett digitalt styrt, högtrycks bränsleinsprutnings- och sensorsystem som optimerar effektivitet och prestanda. Detta resulterar i minskade utsläpp, låg ljudnivå och maximal effekt, vilket avsevärt förbättrar motorns totala effektivitet och komforten ombord.

Styrenheten matas med intelligenta data som driftsförhållanden och prestandakrav från sensorer över hela motorn. Systemet övervakar gasspjällets läge, olika temperaturer, insprutning och tryck, inloppstryck och både vev- och kamaxellägen. Baserat på återkopplingen från sensorerna reglerar styrenheten bränsle från matningspumpen till en enda högtrycks bränsleinsprutning och digitalt aktiverade injektorer. Detta styr exakt när och hur mycket bränsle som ska sprutas in. Ett common-rail-system kan leverera mellan en och fem injektioner till varje cylinder under en cykel, istället för en enda injektion i ett mekaniskt styrt bränslesystem.

Ursprungligen utvecklat för att uppfylla strikta utsläppsregler för bilar, har common-rail tekniken som används i Yanmars marina motorer anpassats av Yanmar specifikt för varje Yanmar-modell och för att uppfylla Yanmars strikta tekniska standarder. Detta ger dig den senaste tekniken inom marin dieselteknik och vår serie av 5x Best In Class motorer.

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få den senaste informationen om nya produkter, tjänster och allmänna uppdateringar.

Återförsäljare

YANMARs omfattande globala service- och reservdelsnätverk finns i över 130 länder på över 2 100 platser.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig och vill gärna höra din åsikt. Kontakta oss med förfrågningar, kommentarer och feedback.

Home Motorer Common Rail-teknik
Skip to content