Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Partners och dotterbolag

Partners och dotterbolag

Partners och dotterbolag

Förenade för att tillgodose kunder över hela världen

Yanmar och Vetus samverkar för att skapa en pålitlig och omfattande källa för marin utrustning, i ett partnerskap som matchar två perfekt kompatibla varumärken till nytta för kunder över hela världen. Totalsystemspecialisten Vetus ansluter sig till Yanmar-gruppen i ett samarbete som kombinerar Yanmars över hundraåriga motorkompetens och erfarenhet med Vetus omfattande och mångsidiga portfölj av motorrelaterade tillbehör och båtsystemkomponenter utvecklade under 50 år. Genom att dra nytta av en rad affärssynergier och förena företagens etablerade globala nätverk skapas en pålitlig gemensam kontaktpunkt för en fullständig systemintegration som är unikt utrustad och relevant för att växa under de kommande åren. Yanmar och Vetus fortsätter att arbeta tillsammans på parallella utvecklingsvägar över hela världen för att tillhandahålla avancerade lösningar för båtägare, så att kunderna kan optimera sin tid ombord och njuta av en bekymmersfri upplevelse på vattnet med ett motorsystempaket som de kan lita på alltid ska hålla och prestera.

VETUS
Vetus erbjuder kompletta båtsystem runt en Yanmar-motor med innovativa lösningar och teknisk utrustning för fritidsbåtar och små kommersiella fartyg som omfattar en rad motortillbehör såsom avgassystem och oljefilter, samt bogpropellrar, kontrollpaneler, generatorer och mer. Företagets omfattande portfölj av produkter och komponenter täcker över 14 system, från maskinrummet upp till flybridge, och alla är utformade för enkel installation, användning och service.

Förvärv möjliggör integrerade lösningar

Partnerskapet mellan experten på specialpropellrar Flexofold och YANMAR förenar två högt aktade företag som är utformade för att leverera högeffektiva och integrerade lösningar för segel- och flerskrovsbåtar. Tillägget av den marknadsledande fällbara propellern med överlägset lågt motstånd till sortimentet av Yanmars kompletta framdrivningslösningar visar på Yanmars engagemang för högsta kvalitet. De två företagen arbetar tillsammans med ett kostnadseffektivt tillvägagångssätt som förenar en gemensam passion för segling och innovation, vilket ger ett exceptionellt transmissions- och propellersystem för segelbåtsbyggare, distributörer och ägare över hela världen. Flexofold fortsätter att verka självständigt och bibehåller sin distinkta varumärkesidentitet med fokus på att utveckla nästa generations lösningar för design av propellrar på den globala marknaden för premiumsegelbåtar.

FLEXOFOLD
Flexofold grundades 1992 av entreprenören och experten på hydrodynamik Jack Skrydstrup och är världsledande inom utveckling, tillverkning och distribution av högeffektiva vikbara propellrar. Segelbåtspropellrar, som säljs direkt till såväl båtbyggare som privata båtägare över hela världen, byggs vid företagets fabrik i Danmark, utrustad med modern CNC-utrustning och robotteknik. Produktlinjen av propellrar som är känd för hög prestanda och låg friktion, fortsätter att expanderas med nya avancerade modeller.

Investeringar i hjärtat av marinindustrin

Yanmars partnerskap med marknadsplatsen för båtuthyrning och vattenupplevelser GetMyBoat skapar en dynamisk, global allians med ett gemensamt åtagande för deltagande i båtliv och med enhetlighet för att upprätthålla välmåendet för hela den fritidsbaserade marinbranschen. Med Yanmars strategiska investeringar och support är båda företagen väl positionerade för att förverkliga en ömsesidig vision om att uppmuntra fler människor över hela världen till säkra och spännande vattenupplevelser. Som marina ambassadörer, med en global närvaro, ett enastående arv och en tradition av innovation, är Yanmar dedikerad till att dela med sig av sin tekniska expertis och stimulera intresset för båtliv genom att arbeta med en växande lista av partners och organisationer inom den konkurrenstäta fritidsbåtsbranschen. Vi vill lära av GetMyBoats innovationer och framgång, och stimulera företagets expansion som del av Yanmars medfödda branschansvar och intresse för charter- och båtuthyrningsmarknaden, då den försöker finna bättre sätt att välkomna nya aktörer till den marina miljön.

GETMYBOAT
GetMyBoat etablerade 2013 i San Francisco och har vuxit till att bli världens största nätmarknad för båtuthyrning och vattenupplevelser med en imponerande volym av mer än 130 000 listningar i 184 länder som täcker över 9 300 destinationer världen över. Denna innovativa och direkta båtuthyrningsmetod tar båtvärlden till alla, oavsett om man är en skicklig kapten eller helt ny inom båtlivet. GetMyBoat ger ägare till alla typer av båtar, från kajaker till segelbåtar till motorbåtar, möjligheten att nå tusentals potentiella kunder.

Ny komfort för kunderna

Genom ett strategiskt partnerskap som ger tillträde till den växande marknaden för gyrostabilisatorer har Yanmar positionerat sig för att erbjuda en ny komfortnivå och en förbättrad upplevelse för motorbåtsägare. Smartgyros djupa förståelse för båtstabilisering, specialiserade tekniska expertis och övertygande gyroskopiska stabiliseringsprodukter är ett unikt komplement till Yanmars marina system, utrustning och sakkunskap. Resultatet är ett komplett sortiment av mycket avancerade gyrostabilisatorer som praktiskt taget eliminerar båtens gungning, designade och utvecklade med stöd från Yanmar och som nu erbjuds via vårt globala nätverk för fritidsbåtar och kommersiella marina applikationer. Tack vare det nära samarbetet och i harmoni med Yanmars vision för ökad båtglädje, komfort och säkerhet med tekniskt avancerade marina system, kan Smartgyro fortsätta verka som en fristående enhet i Italien. Denna nya dimension av Yanmars sortiment ligger i linje med företagets bredare strategi för att fortsätta utöka sitt erbjudande med utvalda partners och investeringar.

SMARTGYRO
Smartgyro grundades 2014 och är ett teknikföretag för gyrostabilisering baserat i La Spezia i Italien, som drivs av att ta båtstabilisering till båtar från 30 till 80 fot. Företaget har designat och utvecklat ett komplett utbud av toppmoderna gyrostabilisatorer för fritidsbåtar och kommersiella fartyg, lämpliga för nya båtar och eftermontering.

Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Partners och dotterbolag
Skip to content