Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter Yanmar introducerar SD60 segeldriven repskärare

Yanmar introducerar SD60 segeldriven repskärare

YANMAR Marine International introducerar sin första repskärare, en lättinstallerad säkerhetsfunktion som endast är avsedd för segelbåtar utrustade med YANMAR SD60 segeldrivning och fasta två- eller trebladiga propellrar.

YANMAR SD60 Rope Cutter är lämplig för både enskrov och katamaraner och är idealisk för en rad kryssningsseglare, charterbåtsoperatörer och seglarskolor för att förbättra säkerheten och minska underhållskostnaderna och stilleståndstiden.

Det nya YANMAR-alternativet är ett cirkelsågblad som monteras direkt på axeln bakom propellern. Den roterar med axeln för att effektivt hindra rep, ogräs, plast och fiskelinor från att fastna mellan huggaren och propellern, vilket eliminerar risken nästan omedelbart innan lager eller andra mekaniska fel kan uppstå.

Tillgänglig för OEM-tillverkare att erbjuda som ett alternativ för sina nybyggda segelbåtar eller som en reservdel tillgänglig via YANMAR-nätverket.

Justin Hogen, produktchef på YANMAR Marine International (YMI), säger ”YANMAR Rope Cutter är branschens första repskärningslösning som har utformats exklusivt för SD60 och ger en enkel och effektiv lösning som förhindrar behovet av externa ingrepp om propellern skulle bli skadad. Med en repskärare monterad avlägsnas rep, ogräs och linor snabbt, utan att man förlitar sig på skepparens reaktion och erfarenhet och utan att besättningen behöver gå överbord för att manuellt ta bort det som trasslat in sig.”

”Att båtpropellrar fastnar i rep, nylonfiskelinor, nät och andra plastföremål som flyter i vattnet är ett problem som seglare ställs inför och som kan leda till betydande skador, dyra reparationskostnader och frustrerande stilleståndstid. När propellern kommer i kontakt med avfall kan det linda sig runt segeldrivningen/propelleraxeln vilket kan hindra axeln från att rotera och manövrering blir omöjlig. Trassel skapar turbulens och luftmotstånd, vilket påverkar båtens hastighet och prestanda, och kan leda till att lagren överhettas eller att tätningarna skadas.

Sail Drive Rope Cutter är ett mycket kostnadseffektivt och effektivt verktyg för att minska skador och minimera besväret med skräp som fastnar på alla segelbåtar som är utrustade med SD60.

YANMAR SD60 Rope Cutter finns tillgänglig och är den enda lösningen som är godkänd för användning med SD60-segelmotorn.

SD60 är en av YANMAR konstruerad och utvecklad segeldrivning som finns med två klockhusstorlekar för kompatibilitet med motorerna 3JH5E, 3JH40, 4JH5E, 4JH45, 4JH4-TE, 4JH57 och 4JH80.

YANMAR SD60 Rope Cutter är nu tillgänglig via YANMARs återförsäljarnätverk.

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få den senaste informationen om nya produkter, tjänster och allmänna uppdateringar.

Återförsäljare

YANMARs omfattande globala service- och reservdelsnätverk finns i över 130 länder på över 2 100 platser.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig och vill gärna höra din åsikt. Kontakta oss med förfrågningar, kommentarer och feedback.

Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter Yanmar introducerar SD60 segeldriven repskärare
Skip to content