Travelopia

Leopard, The Moorings och Sunsail sätter sin tillit till Yanmar som sin utvalda partner

För många äventyrssökande som reser till sina drömmål är en motorbåt eller katamaran en typisk början på deras livs resa.

Båtcharterbranschen har sedan länge haft förmågan att locka både båtförare och icke-båtförare. Men som i andra sektorer är kontinuerlig innovation avgörande för att hålla jämna steg med konsumenternas behov.

När det moderna samhället går från att lägga pengar på materiella ting till att lägga dem på upplevelser förblir motorbåtar och katamaraner den perfekta plattformen för dem med pionjäranda som vill tänja gränserna i sökandet efter nya upplevelser.

För att tillgodose deras behov fortsätter charterbranschen att förlita sig på flexibla teknikpartners som kan främja den livsstil som förväntas av konsumenterna. De måste alltid vara lika banbrytande som de som njuter av spänningen att segla till nya horisonter.

Travelopia ligger i framkant av globalt resande för dem som vill ha något annorlunda. De är den enda samlingen av researrangörer av sitt slag i världen – deras portfölj är uteslutande inriktad på specialresor.

Varje varumärke drivs individuellt och skapar unika upplevelser som är centrerade kring specifika destinationer, passioner eller intressen, från segling till kultur och lyxresor. Med detta specialfokus kan deras varumärken bli bäst i klassen på vad de gör – många är ledande inom sin bransch.

Våra kunder har höga förväntningar. De söker nya upplevelser och nya äventyr och alla vill ha olika upplevelser. Travelopia ger dem detta genom verklig förståelse och expertis. Det är kärnan i allt de gör på Travelopia.

Äventyret börjar

De marina varumärkena – Leopard, The Moorings och Sunsail – arbetar för att ge oförglömliga reseupplevelser för dem som letar efter originella och dramatiska segel- och motorbåtsäventyr.

Leopard lanserades 2001 och är nu verksamt under paraplyet Travelopia och är nu störst på katamaraner i Nordamerika och en av världens främsta varumärken.

”Köpet av en Leopard är början på äventyret för våra ägare och de kräver tillförlitlighet för att få fullständig sinnesro”, förklarar Leopards vVD för yachter, Franck Bauguil. ”För kunderna är vårt varumärke och vad vi representerar viktigt men för oss handlar allt om vad som händer inne i båten.”

Att sätta en hög standardnivå inom branschen är viktigt för alla tre varumärkena. Eftersom The Moorings grundades 1969 och förmodligen är ett av de mest kända företagen inom detta område, är det viktigt för dem att uppfattas som ledande och som en pionjär.

För att driva sina fartyg och stötta sina kunder på deras äventyr valde Leopard, The Moorings och Sunsail en världsledande leverantör av marina dieselmotorer som partner.

Kärnan av varje äventyr är en ren Yanmar-dieselmotor och det är avgörande att den fungerar i nära samarbete med alla tre företagen för att leverera de bästa möjliga marina upplevelserna.

När allt kommer omkring kommer man bäst ihåg de äventyr som verkligen överträffar ens förväntningar…

Innovation är grundläggande

Givet deras långvariga närvaro på chartermarknaden är det ingen överraskning att The Moorings och Sunsail ständigt söker ett nyskapande i samverkan med betrodda leverantörer. Innovation är viktigt och som sådan implementerar de två företagen hela tiden responsen från kunder, ägare och de operativa teamen.

Detta är även en viktig fråga för Leopard, vilket Franck bekräftar: ”Vi får feedback från olika intressenter via olika beröringspunkter. Sedan samlar vi in den informationen och använder den för att förbättra våra produkter och utveckla lösningar, ofta i nära samarbete med Yanmar.”

”De har lyssnat på våra behov över tid, och det finns alltid ett positivt utbyte mellan Yanmars ingenjörer och vår tekniska avdelning. Det är fantastiskt att ha en långvarig partner som reagerar på våra resultat och kan matcha våra krav.”

För försäljnings- och marknadsföringschefen på The Moorings och Sunsail, Josie Tucci, kan detta arrangemang sammanfattas: ”Vi gillar att betrakta oss själva som farkosten genom vilken våra kunder kan söka äventyr, och att allt detta är Powered by Yanmar”

Två av samma slag

Enligt Josie har det skett betydande förändringar av båtchartermarknaden under de senaste fem decennierna: ”Folks förväntningar har förändrats dramatiskt sedan vi startade 1969 och tekniken fortsätter att spela en stor roll. I början var alla tvungna att hissa seglet själva och det fanns ingen GPS.”

”Men nu är allt elektroniskt och fullt integrerat, inklusive wifi och ljudsystemen. Enkelt uttryckt vill människor ha det lika bekvämt ombord som hemma.”

För att möta efterfrågan på ökad effekt och minskad bränsleförbrukning, förlitar sig både Moorings och Sunsail på samma grundprincip – Yanmar-motorn.

”Våra kunder vill ha ett hem med sig på resan hemifrån och tack vara Yanmar kan de kan vara mer äventyrliga och gå längre än någonsin tidigare. De kan vara säkra i vetskapen att Yanmar-maskinen kan ta dem vart de vill.”

En framtid utan gränser

Det finns en rad i en berömd dikt av John Donne som lyder: ”Ingen människa är en ö”. Detsamma kan också sägas gälla för de som reser till nya horisonter. Den som utforskar avlägsna stränder för att njuta av naturens skönhet måste också ta ansvar för att minska effekterna av sina aktiviteter på planeten.

För Josie är Yanmar den perfekta partnern för att utmana branschen och hjälpa till att leverera miljövänliga äventyr: ”Ren energi och förenklade system är viktigare än någonsin. Av denna anledning måste industrin fråga sig hur man skapar kraft samtidigt som man använder mindre bränsle.”

Genom att arbeta i harmoni för att utvidga kundernas horisonter – och ’powered by Yanmar’ – kommer The Moorings, Sunsail och Leopard att kunna garantera sina kunder oförglömliga äventyr under en lång tid framöver.

“We like to think of ourselves as the vessel through which our customers can seek adventure, and that is all powered by Yanmar.”

Föregående bild
Nästa bild

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få den senaste informationen om nya produkter, tjänster och allmänna uppdateringar.

Återförsäljare

YANMARs omfattande globala service- och reservdelsnätverk finns i över 130 länder på över 2 100 platser.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig och vill gärna höra din åsikt. Kontakta oss med förfrågningar, kommentarer och feedback.

Skip to content