Home Oyster Yachts väljer YANMAR som leverantör av drivlösningar

Oyster Yachts väljer YANMAR som leverantör av drivlösningar

Oyster Yachts väljer YANMAR

Oyster, den berömda brittiska byggaren av lyxiga segelbåtar, håller högsta standard i varje aspekt av sin verksamhet och valde YANMARs drivlina för sitt referensfartyg Oyster 495 samt Oyster 565 och 595.

Oyster framhåller de ”fantastiska” YANMAR-motorerna som en ”pålitlig vän” som är tyst och bränslesnål, och stöder kvaliteten och hantverket hos YANMAR 4JH110-motorn, SD15-segeldrivningen och VC20-styrningen samt Flexofold-propellrarna som den perfekta matchningen för sina ikoniska båtar.

Se Oyster Yachts Chief Commercial Officer Paul Adamson förklara varför YANMAR är den utvalda partnern här:

Den brittiska byggaren av lyxiga segelbåtar Oyster Yachts väljer YANMARs drivlina för sina Oyster 495, 565 och 595. De föredrar YANMAR-motorer på grund av deras låga ljudnivå, bränsleeffektivitet, tillförlitlighet och prestanda.

Oyster 495-ägaren Eddie Jordan, tidigare ägare till ett Formel 1-stall och erfaren seglare, är en mångårig förespråkare för det ”magiska” Oyster-märket. Han förväntar sig bara det bästa när han är ute på vattnet och hyllar den ”supereffektiva” YANMAR-motorn i sin drömjakt, nummer två, Tuga.

"Rob Humphreys och Oysters interna designteam gjorde ett fantastiskt jobb med att utforma 495:an. Det är Oyster-flottans baby och för mig är det den lilla skatten. Hon är en dröm att segla, men när vinden avtar tar den supereffektiva YANMAR-motorn henne utan ansträngning till sin lyckliga plats på 9 knop. Hon är juvelen i kronan som Oyster inte har haft på ett tag och det är den perfekta båten för unga människor att lära sig hur det är att segla på blått vatten."

Oyster Yachts är världens finaste segelbåtar för blåvattensegling – livsförändrande, världsomfattande och prisbelönta äventyrsmaskiner.

Sedan 1973 har Oyster byggt och stöttat extraordinära segelbåtar med en hängivenhet till visionär design och expertis. En fullblods brittisk byggare av lyxiga segelbåtar fortsätter vi idag att tänja på gränserna för yachtdesign och teknik, och skapar liveaboard, mångsidiga och anpassningsbara lyxiga segelbåtar i blått vatten.

Vårt DNA har sina rötter i mer än 20 miljoner sjömil i blåvatten och mer än 90 världsomseglingar. Under de senaste fem decennierna har vi förfinat och finjusterat våra segelbåtar för att skapa båtar som kan ta ägarna till världens mest avlägsna hörn i fullständig lyx, komfort och säkerhet.

Våra båtar är till sin natur den ultimata hybriden och erbjuder ägarna en plattform för äventyr och livsförbättrande upplevelser. Varje Oyster är utvecklad av seglare för seglare, och varje Oyster har en noggrann uppmärksamhet på detaljer och den enastående kompetensen hos våra brittiska hantverksmästare. Varje yacht är välutrustad, handgjord med exceptionella material och utrustning. Vi har åtagit oss att bygga något fantastiskt som ger näring åt Oyster-familjens passion på ett sätt som alltid är över förväntan.

Mer information om Oyster Yachts finns på oysteryachts.com

Utforska motorpaketet

4JH CR

  • Speciellt utformad för segelbåtar över 50 fot, superyachttenders, små motorbåtar och lätta kommersiella* fartyg
  • Kraftfullt vridmoment vid låga varvtal, vilket ger överlägsen acceleration
  • Överträffar EPA Tier 3 och EU RCD Stage 2 utsläppskrav
  • Mäter exceptionellt lågt när det gäller rök-, lukt- och ljudnivå
  • Enkel plug-and-play-integration

VC20

VC20 är YANMARs andra generationens fartygskontrollsystem för YANMARs elektroniskt styrda motorer. Nästa generations YANMAR VC20 Vessel Control System har förenklad elstyrningen, ett högkvalitativt utseende och betydande funktionella förbättringar, och kan integreras med YANMARs hela sortiment av common-rail motorer, tranmissioner, reglage och displayer.

VC20 är ett J1939-baserat CAN-bussystem som har ett dedikerat nätverk för varje motor och kommer som standard med en nödpanel för nödsituationer, vilket garanterar högsta tillförlitlighet. Med inbyggda NMEA-anslutningar kan VC20 enkelt kopplas till flera andra fartygstillbehör eller system.

Systemet har utvecklats helt av YANMAR för att uppfylla företagets höga krav på kvalitet och tillförlitlighet. VC20 kontrollerar alla YANMARs motor- och transmissionsfunktioner och visar motorlarm och felkoder på displayen.

SD15

SD15 Segeldrev från ZF är konstruerad för användning på segelbåtar med enkelskrov och katamaraner på upp till 65 fot, vilket gör det möjligt för ägare av större segelbåtar att uppleva fördelarna med YANMARs beprövade utbud av segeldrevslösningar. YANMAR erbjuder en exklusiv kombination av common-rail motorer och effektiviteten med segeldrev för båtar som kräver högre effekt genom att erbjuda SD15 segeldrev med motorerna 4JH80 och 4JH110. YANMAR:s elektroniskt styrda common-rail motorer går smidigt ihop med det elektriskt styrda SD15-segeldrevet, vilket garanterar en enkel installation och smidig drift. SD15:s hydrauliska växling, i kombination med en rekommenderad fällbar propeller, minskar ljudnivå och vibrationer och bidrar till högre komforten ombord.

Är du redo att utforska?

Hitta din lokala auktoriserade YANMAR-distributör eller servicecenter här.

Home Oyster Yachts väljer YANMAR som leverantör av drivlösningar
Skip to content