Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Powered by YANMAR Branschikonen Norberto Ferrettis YANMAR Marine Powered Motoryacht

Branschikonen Norberto Ferrettis YANMAR Marine Powered Motoryacht

Ombord på Norberto Ferrettis YANMAR-drivna 45-fots motorbåt

När en ikon inom branschen, grundare av ett varv, uppskattad båtbyggare, erfaren tävlingsmänniska och en man med en passion för havet som Norberto Ferretti förklarar varför han valde drivpaketet för sin egen privata 45-fots motoryacht, är skälen värda att höra.

Decennier av erfarenhet av båtbyggen

Norberto Ferretti, som är medgrundare av Ferretti Yachts och som nu njuter av sin pensionering och tillbringar idylliska dagar med vännerna ombord på sin tender utanför kusten på vackra Formentera, har höga krav när det gäller framdrivningspaketet för sin egen yacht.

Den italienska legendaren och berömda båtdesignern ville ha en kraftlösning som gjorde det möjligt för honom att överskrida 35 knop, navigera och accelerera med lätthet, och som erbjöd en responsiv joystickkontroll för manövrering när han förtöjde vid sin hemmabas på Balearerna i Spanien.

Ferretti hade alla de bevis som behövdes för att fatta sitt beslut, baserat på decennier av yachtbyggeri på det ikoniska italienska företaget, under vilka han byggde mer än 700 YANMAR-drivna båtar.

Jag ville överskrida 35 knop, men det fanns inte många motorer med den effekten eller vikten, och YANMAR 8LV är mycket lätt och har en otrolig boost.

Styrs med joystick

Att välja ett trippel-YANMAR 8LV370 paket, komplett med Yanmar ZT drev som styrs av YANMAR VCS (Vessel Control System) och JC10 joystickstyrning, installerat av YANMAR-distributören Cartello S.r.l. har överträffat Ferrettis förväntningar och gör det möjligt för honom att optimera den bekymmersfria tiden till sjöss – en faktor som han beskriver som livsviktig för honom.

Hans senaste och mycket personliga erfarenheter ombord med det lätta och effektiva paketet med tre motorer har stärkt hans lojalitet och långvariga förtroende för YANMAR-motorernas tillförlitlighet och prestanda. Han är så övertygad att han nu tänker motorisera en annan privat yacht, en gammal Bertram 28, med ett YANMAR 4LV-drivsystem.

Med enastående respons, acceleration och tillförlitlighet, enkel användning och hög prestanda kan Ferretti slappna av i vetskapen om att YANMARs teknik och service inte kommer att svika honom.

Jag vrider lätt och kort på JC10 Joystick och aktern eller fören går mot kajen. Det är verkligen extremt enkelt.

The Boat Show

För mer tekniska detaljer om YANMARs motorpaket och mer exklusivt material, se hela intervjun med Maurizio Bulleri från The Boat Show.

Utforska motorpaketet

8LV CR

YANMARs 8LV är ett kompakt paket med en extremt effektiv och mångsidig konstruktion. V8 Common-rail konfigurationen ger en balanserad och tystgående motor med dubbla turbos som ger en snabbare acceleration.

JC10

JC10 är YANMARs joystickstyrningssystem för dubbla drevinstallationer. JC10 är ett egenutvecklat styrsystem för YANMARs 8LV- och 4LV-motormodeller i dubbelinstallationskonfiguration i kombination med YANMAR ZT370-derev och VCS-reglage.

ZT370

ZT370 är ett YANMAR-utvecklat drev med hydraulisk växling som ger en responsiv och smidig växling. ZT370 är kompatibel med YANMARs motorer i 4LV- och 8LV-serien och kan styras med YANMARs VC10-system eller via joystick med vårt JC10-joystickstyrningssystem i dubbelinstallationer.

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få den senaste informationen från YMI om nya produkter, tjänster och uppdateringar.

Återförsäljare

YANMARs omfattande globala service- och reservdelsnätverk finns i över 130 länder på över 2 100 platser.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig och vill gärna höra din åsikt. Kontakta oss med förfrågningar, kommentarer och feedback.

Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Powered by YANMAR Branschikonen Norberto Ferrettis YANMAR Marine Powered Motoryacht
Skip to content