Catana Catamarans

Catana Catamarans Powered by Yanmar, den globala standarden för segelbåtsmotorer

Många drömmer om att modigt segla in i solnedgången på jakt efter nya horisonter och spännande upplevelser. Oavsett om du är en äventyrssökare som förverkligar gamla drömmar om att korsa världshaven eller bara njuta av spänningen att hyra en båt med familj och vänner för att kryssa mellan öar, så råder det ingen tvekan om att en katamaran erbjuder ett löfte om oförglömliga äventyr.

Spännande upplevelser i harmoni med naturen, enkel att manövrera, lyxig komfort och rymd gör det lätt att se varför efterfrågan på katamaraner ökar, särskilt på den växande chartermarknaden.

Detta nya partnerskap mellan en banbrytande fransk båtbyggare och en världsberömd japansk marinmotortillverkare skapar redan stora svallvågor på denna växande del av marinindustrin.

Företagsprofil

Catana har byggt upp ett anseende under tre decennier för sina höga krav på prestanda, komfort och säkerhet till havs. Yanmar har mer än hundra års erfarenhet av att bygga en av världens finaste, mest pålitliga och hållbara dieselmotorer.

När ett ökande antal fritidsanvändare nu väljer katamaraner är tiden inne för dessa två innovativa och väletablerade företag att gå samman och leverera överlägsna vattenfarkoster till en växande kundbas.

Upptäcka nya horisonter tillsammans

Catanas President Olivier Poncin ville göra det möjligt för kunderna att upptäcka nya horisonter, och det var en av de främsta anledningarna bakom utformningen av den nya Bali-serien av katamaraner. Den lanserades 2014 och har skapat ett fenomenalt stort intresse och fulltecknade orderböcker från charterbolag och privatkunder.

Charterbolagen har ansett Yanmars motorer vara pålitliga under många år, De kanske planerar att ha en båt i drift i upp till tio år, så att ha en Yanmar är inte bara viktigt för att kunna förutse löpande kostnader utan också för att bibehålla ett högt andrahandsvärde.

Fördelarna för privata köpare är likartade. Pålitliga motorer från ett etablerat företag dedikerat till kundnöjdhet, med ett av världens största servicenätverk, betyder att ägarna kan känna sig trygga och veta att deras båt är Powered by YANMAR.

”Det är viktigt att vi är ledande när det gäller att tillhandahålla de mest effektiva, pålitliga och responsiva marina dieselmotorerna för denna blomstrande marknad”, säger försäljnings- och marknadschefen på Yanmar, Floris Lettinga. ”Detta partnerskap i världsklass gör det möjligt för oss att leverera de många fördelarna med våra marinmotorer till Catana- och Bali-ägare.”

Kraftfulla, spännande och hållbara

Yanmars miljöengagemang driver utvecklingen av pålitliga, hållbara och kraftfulla produkter som inte bara skapar hållbara lösningar på de utmaningar som kunderna ställs inför, utan hjälper till att säkerställa en bättre värld för framtida generationer.

Yanmar erbjuder ett urval av marina motoralternativ för att driva katamaraner som har utformats för att vara ”best in class” på fem huvudområden – miljövänliga, integrerbara, tysta, kraftfulla och bränsleeffektiva.

Motorerna överträffar stränga globala utsläppsstandarder för en praktiskt taget lukt- och rökfri drift och är konstruerade på ett unikt sätt för att integreras med de senaste elektroniska komponenterna och multifunktionsdisplayer för avancerad motorövervakning och styrning. De är extremt bränsleeffektiva, minimerar förbrukningen och optimerar prestandan med exakt, digitalt styrd bränsleinsprutning.

Dessutom är common-rail serierna JH och 4LV den perfekta lösningen för nybyggnationer och motorbyten, tack vare sin kompakta storlek som gör att de enkelt kan passas in där tidigare modeller suttit. Med tyst drift, överlägset vridmoment och låga vibrationsnivåer möjliggör dessa uppkopplade, smarta och miljövänliga motorer, snabb och exakt manövrering och har även utformats för en enklare installation på båtvarvet.

Sinnesro vart du än seglar

Med ett stort globalt marint försäljnings- och servicenätverk (i mer än 130 länder) hittat du Yanmar-återförsäljare över hela världen – även på avlägsna platser. Deras personal är grundligt utbildad och fullt utrustad med tillgång till hela sortimentet av Yanmars originaldelar och står redo att hjälpa till med fördjupad rådgivning och praktisk hjälp. Detta innebär att Catana-kunder kan lämna hamnen i fullt förtroende på jakt efter spännande äventyr. De behöver bara fokusera på den njutning och den glädje som deras katamaraner erbjuder.

”Jag har haft kunder som säger att de vill resa jorden runt och att den enda båten de skulle överväga att använda är en Catana, och den enda motorn de skulle använda är Yanmar”, säger Olivier. ”Vårt varumärke är välkänt för båtarnas kapacitet, och med de framsteg som gjorts tror jag att dieselmotorn idag är det bästa valet för att göra denna typ av resor.”

”När jag påbörjade varumärket Bali höll vi på att skriva beställningskontrakt. En del av uthyrningsföretagen sa de bara skulle skriva på om vi använde Yanmar-motorer. För dem var det ett självklart val då det komer till service, reservdelar och sinnesro.”

Maximal prestanda nu och i framtiden

Yanmars mission är att tillhandahålla hållbara lösningar som berikar och förbättrar människors liv. ”Att arbeta i ett långsiktigt partnerskap med Catana gör att de två företagen kan leverera minnesvärda upplevelser till kunder som upptäcker nya spännande horisonter”, sammanfattar Olivier.

”Vi är inte intresserade av att byta partnerskap med några få års mellanrum. När du har en bra relation med en leverantör litar du på varandras förmåga att tillsammans arbeta med framtida utveckling. Förtroende och gemensamma mål är viktiga. Det är därför jag hoppas kunna arbeta med Yanmar i många år.”

"Vi är inte intresserade av att byta partnerskap med några års mellanrum. När man har en bra relation med en leverantör litar man på varandras förmåga att arbeta med framtida utveckling tillsammans. Förtroende och gemensamma mål är viktigt. Det är därför jag hoppas kunna arbeta med YANMAR i många år."

Föregående bild
Nästa bild

Följ Catana Catamarans

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få den senaste informationen om nya produkter, tjänster och allmänna uppdateringar.

Återförsäljare

YANMARs omfattande globala service- och reservdelsnätverk finns i över 130 länder på över 2 100 platser.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig och vill gärna höra din åsikt. Kontakta oss med förfrågningar, kommentarer och feedback.

Skip to content