Silver Arrows Marine

Silver Arrows Marine fann den perfekta lösningen med Yanmars 6LY440

Vad får du om du korsar en Mercedes-Benz S-klass coupé med en motorbåt? Svaret finns i södra Frankrike, där lyxbåtbyggaren Silver Arrows Marine och Mercedes-Benz Style har gått samman med Yanmar, en ledande motortillverkare, för att skapa ARROW460-Granturismo.

En motoryacht är den ultimata statussymbolen, ett varumärke för berömmelse och förmögenhet. Denna lyxiga nisch av den maritima marknaden är en värld för sig som lockar de mest prestigefyllda varumärkena.

Silver Arrows Marine och Mercedes-Benz Style har tillbringat fyra år på att skapa en unik och spännande båtupplevelse med avancerad motorteknik. Deras mål var att designa och bygga en 14 meter lång motorbåt som omfamnar livet med samma kvalitet och prestige som en superyacht.

Företagsprofil

Silver Arrows Marine bygger innovativa lyxmotorbåtar vars distinkta rena design fångar den sportiga elegansen hos Mercedes-Benz bilar.

I samarbete med Mercedes-Benz Style och några av världens främsta marina arkitekter och leverantörer, introducerar den första ARROW460-Granturismo ett helt nytt sätt att betrakta och uppleva en 14-meters motorbåt.

Deras mål är inte bara att sätta en ny standard för motoryachter utan att utmana konventioner inom alla områden inom båtbyggnad: design, utveckling, partnerskap, konstruktion, testning och försäljning. Silver Arrows Marine är ett brittiskt registrerat företag grundat 2011, med internationella investerare och kontor i London och Monaco.

Tanken var att återuppfinna standarderna inom en klass där innovation haft svårt att ta fart. Att upptäcka de nödvändiga lösningarna har flyttat gränserna på samma sätt som de framgångsrika racerbilarna Mercedes-Benz Silver Arrows från 1930-talet, från vilka företaget har hämtat sitt namn och inspiration.

”Silver Arrows Marine är ett företag som skapats för att utmana konventioner”, säger den globala marknads- och kommunikationsdirektören Paolo Bonaveri. ”Vi började med ett tomt pappersark för att skapa ett nytt båtkoncept, något helt nytt vad det gäller material, tillvägagångssätt och teknik.”

På vägen var vi tvungna att hitta nya partners som var villiga att anamma denna innovativa anda och en sådan partner var Yanmar, som byggde och levererade motorn som är båtens brinnande hjärta.

Släpp loss din fantasi

Mercedes-Benz Style har varit besatta av att använda de mest lyxiga materialen och har inspirerat Silver Arrows Marine att endast integrera komponenter av högsta kvalitet i sin otroliga design. ARROW460-Granturismo är en framgångsrik övergång från ett förbluffande nytt koncept till den fantastiska verkligheten.

Den är verkligen spännande och innehåller banbrytande marin teknik med avancerade lösningar, utförda med skräddarsytt hantverk. Den är också effektiv och handlar om att kombinera prestanda med komfort – samtidigt som man säkerställer en intimitet med den marina miljön.

Den skräddarsydda interiören sammansmälter en vision om en öppen planlösning med ett märkbart rent, snyggt utseende. Tyngdpunkten ligger på diskreta, inbyggda system och automatiserad styrning med toppmoderna funktioner.

Båtens hjärta

För att ge sinnesro till de blivande ägarna av en ARROW460-Granturismo – och utan att kompromissa med designen – var teamet på Silver Arrows Marine tvungna att använda rätt material och teknik, med stöd av bästa tänkbara partners. För motoriseringen var prioriteringarna, att finna ett högkvalitativt varumärke med pålitliga produkter.

Grundläggande för de tekniska specifikationerna var behovet av att ha bästa möjliga kombination mellan teknik och framdrivning. Dessutom måste motorn vara tyst och smidig, inte bara för att följa båtens design som en S-klass till havs utan också för passagerarnas komfort.

”Motorn är hjärtat av vår båt”, tillägger Paolo. ”Så detta är mycket viktigt, för vi pratar inte bara om hastighet och kraft utan också om mindre vibrationer, lägre ljudnivå och elegans för att skapa atmosfären hos en Granturismo – och vi har funnit den perfekta lösningen med Yanmar.”

"YANMAR stod högst upp på listan när det gällde motorerna, eftersom de är lättare, kraftfullare, hållbara och tillförlitliga", säger Paolo. "De har utvecklat en motor specifikt för marint bruk - det är viktigt."

Högst upp på listan av motorer

Under mer än 100 år har Yanmar varit en pionjär genom att bygga världens bästa och mest innovativa dieselmotorer. Efter att ha lyssnat på Silver Arrows behov föreslog vi det senaste tekniskt avancerade integrerade båtsystemet i vars hjärta sitter två 440-hästars motorer (vid 3 300 v/min) i 6LY-serien.

Drivlinans hjärtslag markeras fortfarande av en vinnare av internationella motorbåtstävlingar – det kompakta 5,8-liters sexcylindriga motorblocket. Yanmar 6LY440 är enormt populär bland båtkonstruktörer, byggare och ägare på grund av dess prestanda, bränsleeffektivitet, och tillförlitlighet samt smidiga och tysta drift.

Yanmar-motorns kompakta mått, den låga höjden och den smala bredden gör den attraktiv för installation i nya båtar med allt mindre utrymme i motorrummet. Den höga effekttätheten i ett ultrakompakt format passar perfekt för ARROW460-Granturismo.

Spänningen med öppet vatten

Yanmars mission är att tillhandahålla hållbara lösningar som berikar och förbättrar människors liv, vilket är det som driver vårt engagemang, ansvarstagande och vår passion. Det har inte bara uppfyllt Silver Arrows Marines mycket höga tekniska krav men det fortsätter också att ge spänning med en enastående miljöprestanda i bränsleeffektivitet, renhet och tysthet.

”Att arbeta för framtiden med vår motortillverkare innebär att vi arbetar för hållbarhet inom tekniken och visionen om den marina världen”, avslutar Silver Arrows Marines vd Jacopo Spadolini. ”Vi känner att – mer än en affärsrelation – har vi skapat ett partnerskap med Yanmar.”

”Vi har också ett gemensamt mål som inte bara handlar om att ta hand om kunden och miljön utan också om vårt gemensamma ansvar att tillhandahålla prestanda till ägarna. Det betyder att de kan njuta av och uppleva spänningen av att använda en båt som denna.”

Föregående bild
Nästa bild

Följ Silver Arrows Marine

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få den senaste informationen från YMI om nya produkter, tjänster och uppdateringar.

Återförsäljare

YANMARs omfattande globala service- och reservdelsnätverk finns i över 130 länder på över 2 100 platser.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig och vill gärna höra din åsikt. Kontakta oss med förfrågningar, kommentarer och feedback.

Skip to content