Silver Arrows Marine finner den ideelle løsningen med 6LY440 fra YANMAR

Hva får du hvis du krysser en Mercedes Benz S-klasse Coupé med en motorbåt? Svaret kan finnes i Sør-Frankrike, der luksusbåtbyggeren Silver Arrows Marine og Mercedes-Benz Style har gått sammen med YANMAR, en ledende motorprodusent, for å lage ARROW460-Granturismo.

En motoryacht er det ultimate statussymbolet, et varemerke for berømmelse og rikdom. Denne luksusnisjen i det maritime markedet tiltrekker seg de mest prestisjefylte merkene.

Silver Arrows Marine og Mercedes-Benz Style har brukt fire år på å skape en unik og spennende maritim opplevelse, som inkluderer banebrytende motorteknologi. Målet deres var å designe og bygge en 14 meter motorbåt med samme kvalitet og prestisje som en superyacht.

Selskapsprofil

Silver Arrows Marine bygger innovative luksusmotorbåter med den samme designmessige renhet og sportslige eleganse som som bilene fra Mercedes-Benz.

I samarbeid med Mercedes-Benz Style og noen av verdens fremste marinearkitekter introduseres den første ARROW460-Granturismo en helt ny måte å se på, og leve i, en 14 meters motorbåt på.

Målet deres er ikke bare å sette en ny standard for motorbåter, men å utfordre konvensjoner på alle områder av yachtbygging: design, utvikling, partnerskap, konstruksjon, testing og salg. Silver Arrows Marine er et britiskregistrert selskap etablert i 2011, med internasjonale støttespillere og kontorer i London og Monaco.

Tanken var å gjenoppfinne standardene i en klasse der innovasjon har gått svært sakte. Ved å oppdage løsningene som trengs, har de presset grensene, på samme måte som de uslåelige racerbilene Mercedes-Benz Silver Arrows fra 1930-tallet, som selskapet henter navn og inspirasjon fra.

“Silver Arrows Marine er et selskap som ble skapt for å utfordre konvensjonene,” sier Global Marketing and Communications Director Paolo Bonaveri. “Vi startet med blanke ark for å lage et nytt båtkonsept, noe helt nytt både innen materialer, tilnærming og teknologi.”

Underveis måtte vi finne nye partnere som delte entusiasmen for fornyelse og innovasjon, og en slik partner var YANMAR, som bygde og leverte motorene som er båtenes brennende hjerte.

Slipp fantasien løs

Drevet av en besettelse for de mest luksuriøse materialene, har Mercedes-Benz Style inspirert Silver Arrows Marine til å integrere bare komponenter av høyeste kvalitet i sitt fantastiske design. ARROW460-Granturismo er en vellykket overgang fra et svimlende nytt konsept til en fantastiske virkelighet.

Den er virkelig spennende, og inkluderer banebrytende marin teknikk med avanserte løsninger og skreddersydd håndverk. Den er også effektiv, og kombinerer ytelse med komfort – samtidig som den skaper en intimitet med de marine omgivelsene.

Det skreddersydde interiøret forener visjonen om et luksuriøst liv med et utpreget rent og ryddig utseende. Det er lagt stor vekt på diskrete, innebygde systemer og automatiserte kontroller med topp moderne funksjoner.

Båtens hjerte

For å gi eierne av ARROW460-Granturismo sjelefred – og uten å gå på akkord med designet – måtte Silver Arrows Marine-teamet bruke riktige materialer og teknologi, med støtte fra de beste partnere. Motorprodusenten måtte være et merke av høy kvalitet, med pålitelige produkter.

En sentral del av de tekniske spesifikasjonene var behovet for å ha en best mulig kombinasjon av teknologi og fremdriftsenhet. I tillegg måtte motoren være stille og jevn, ikke bare for å harmonere med utformingen av båten som S-klassen på havet, men også med tanke på passasjerkomfort.

“Motoren er båtens hjerte”, sier Paolo. “Dette er viktig, for vi snakker ikke bare om hastighet og kraft, men også om mindre vibrasjon og støy, og den elegansen som skal til for å skape stemningen i en Granturismo. Vi har funnet den ideelle løsningen med YANMAR.”

"YANMAR var på toppen av listen for motorene, fordi de er lettere, kraftigere, holdbare og pålitelige," sier Paolo. "De har utviklet en motor spesielt for den maritime verden - dette er viktig."

Øverst på listen for motorer

I over 100 år har YANMAR vært en pioner, og har bygget verdens fineste og mest innovative dieselmotorer. Etter å ha lyttet til Silver Arrows behov, foreslo de det nyeste høyteknologiske integrerte båtsystemet. I hjertet av disse sitter to 440 hk (ved 3300 o/min) 6LY-serie motorer.

Hjerteslagen til drivverket er fortsatt den kompakte 5,8-liters seks-sylindrede motorblokken som har vunnet internasjonale båtrace i en årrekke. YANMAR 6LY440 er utrolig populær blant båtdesignere, båtbyggere og eiere, og blir lovprist for ytelse, drivstoffeffektivitet, pålitelighet og jevn og stille drift.

YANMAR-motoren tar opp liten plass, den har lav høyde og smal bredde, noe som gjør den til en attraktiv installasjon i nye fartøy med små maskinrom. Kraftig tetthet i en ultrakompakt pakke passer perfekt til ARROW460-Granturismo.

Fascinasjonen av åpent hav

YANMAR er innstilt på å tilby bærekraftige og ansvarlige løsninger som beriker menneskers liv. Ikke bare har YANMAR oppfylt de høye tekniske kravene til Silver Arrows Marine, men har også en enestående miljøytelse innen drivstoffeffektivitet, renslighet og stillhet.

“Å jobbe for fremtiden sammen med motorprodusenten vår betyr at vi jobber for bærekraft innen marin teknologi,” avslutter Silver Arrows Marine-sjefen Jacopo Spadolini. “Det vi har etablert med YANMAR er mer enn et forhold – det er et partnerskap.

“Vi har også et felles mål som ikke bare handler om å ta vare på kunden og miljøet, men også om et felles ansvar for å levere ytelse til eierne. Det betyr at de skal kunne nyte spenningen ved å bruke en båt som denne.”

Previous slide
Next slide

På nett ned Silver Arrows Marine

E-nyheter

Registrer deg for å motta den nyeste informasjonen fra YMI om nye produkter, tjenester og oppdateringer.

Forhandlersøker

YANMARS omfattende globale service- og delenettverk spenner over 130 land og over 2100 lokasjoner.

Kontakt oss

Vi er her for å hjelpe og vil gjerne høre fra deg. Kontakt oss med spørsmål, kommentarer og tilbakemeldinger.

Hopp rett ned til innholdet