Home Repowering

Repowering

ETTERMONTER MED

Støtte
Ekspertise
Kvalitet
Ytelse
Tillit

Fordeler ved ettermontering

Installasjon av en ny, teknologisk avansert YANMAR-motor vil umiddelbart gi nytt liv til båten din.

Med riktig system vil du dra nytte av:

 • forbedret akselerasjon, kraft og respons
 • lavere driftskostnader og økt driftstid
 • forbedret drivstoffeffektivitet og mindre miljøpåvirkning
 • oppgradering til den nyeste elektronikken, kontrollene og diagnostikken med oppkobling til moderne multifunksjonsskjermbilder
 • en generelt jevnere, roligere og mer behagelig båtopplevelse

Når skal du vurdere ettermontering

YANMAR båtmotorer er kjent for holdbarhet og lang levetid. Nøyaktig når det kan bli nødvendig å bytte motor, om det er en YANMAR eller en annen dieselmotor, kan ikke bestemmes ut fra antallet driftstimer alene. Levetiden for en motor er ofte avhengig av hvor regelmessig og konsekvent den brukes.

Du bør vurdere ny motor hvis:

 • din eksisterende motor blir stadig mer upålitelig
 • du mister hestekrefter
 • motoren bruker for mye drivstoff
 • vedlikeholdskostnadene og nedetiden øker

Planleggingplanlegging

Avhengig av kompleksiteten i prosjektet, kan det ta mellom en og fire uker å erstatte en innenbordsmotor når den ankommer verftet. Men jo mer tid og omtanke man legger inn i prosjektet på forhånd, dess mer betaler det seg når installasjonen tar til.

Det inkluderer:

 • å velge installasjonsfirma
 • å velge motor
 • å velge tilbehør/teknologi som skal inkluderes
 • å sette av leveringstid for alt materiellet som trengs
 • å identifisere eventuelt tilleggsarbeid som kan bli nødvendig

Last ned vår
fullstendige Repower-veiledning

Hvilken motor trenger jeg?

Når du skal avgjøre hvilken motor som passer best for dine behov, er det en rekke ting du bør vurdere med utgangspunkt i båttypen du eier, hva du ønsker å få igjen for motorbyttet, samt maskinrommet fotavtrykket til den nåværende motoren.

Deplasement-fartøy vil normalt kreve en like-for-like utgangseffekt, mens planende båter, som er mer følsomme for vekt, kan ha nytte av de forbedrede forholdet mellom kraft og vekt som moderne dieselmotorer byr på.

Med fremskrittene innen teknologi og materialer som brukes i YANMARs moderne motorer, er det ofte mulig å oppnå samme eller høyere effekt med en mindre og lettere motor, noe som øker både akselerasjon og toppfart. Vær imidlertid oppmerksom på at en kraftigere motor kan kreve et annet gir, sterkere motorsenger, større propellaksler og propeller, ekstra drivstofftankkapasitet og omarbeiding av det eksisterende inntaksluft- og eksosanlegget.

Det er best å konsultere en sertifisert YANMAR-forhandler for å finne riktig fremdriftssystem for dine behov.

Velge riktig installatør

Vellykket ettermontering av motoren er avhengig av to viktige aspekter: å velge riktig motor for båten, og gi oppdraget til en kvalifisert YANMAR-installatør.

En tekniker med riktig ekspertise og kompetanse bidrar til å oppnå et godt resultat. Følgende tips er en guide til hvordan du kan gjøre utvelgelsen så smidig som mulig.

 • Bare bruk en installatør som har besøkt og inspisert fartøyet.
 • En kompetent installatør bør stille relevante spørsmål om båten din og hvordan du bruker den.
 • Se etter en installatør som har ettermontert motorer i fartøyer tidligere og / eller fullført prosjekter av lignende skala.
 • Be om referanser, folk du kan besøke eller snakke med, og finn ut av om verftet har godt rykte.
 • Forsikre deg om at installatørens arbeid er i samsvar med alle relevante forskrifter og lover.
 • Sørg for at du fåret detaljert tilbud og en fullstendig oversikt over tekniske kostnader. Noen ganger kan visse kostnader være vanskelig å definere på forhånd, for eksempel å konvertere en bensintank til diesel. Dette bør imidlertid diskuteres i detalj før arbeidet påbegynnes.

Ombygging kontra ettermontering

Ombygging av en eksisterende motor er et alternativ til å ettermontere en ny. Dette blir ofte betraktet som et lettere og mindre kostbart valg. Det er imidlertid ikke alltid tilfelle, og fordelene kan i så fall vise seg bare å være kortsiktige.

Mange eksisterende deler blir ofte ikke byttet under en ombygging. Disse delene kan omfatte, men er ikke begrenset til, dynamoen, starteren og vannpumpen. Den gjenværende levealderen til disse delene kan ikke forutsies, og de kan kreve ytterligere vedlikehold, nedetid og utgifter. Å bygge om en motor kan også ta lengre tid og føre til ekstra, uventede kostnader.

Installasjon av en ny YANMAR-motor garanterer derimot at alle komponentene er nye, og systemet dekkes av vår omfattende produsentgaranti. Det vil trolig også innlemme den nyeste, moderne teknologien, noe som vil gi fordeler både når det gjelder økonomi og ytelse.

I siste instans avhenger valget mellom de to alternativene av individuelle forhold og krav. Tenk over dette: hvis en ombygging koster rundt 40 % eller mer enn hva det koster å sette inn en ny motor, kan det være bedre å velge det sistnevnte.

Kostnad mot verdi

Sett inn en ny motor fordi du planlegger å beholde båten og høste fordelene ved den nye motoren selv. Verdien av båten vil nødvendigvis øke med en ny motor, men sjelden nok til å kompensere for kostnadene umiddelbart dersom du bytter motor bare for å selge. Det samme er generelt tilfellet hvis du konverterer fra bensin til diesel. Verdien av båten vil øke,men ikke nok til å betale fullt ut for konverteringen.

Sette inn ny motor på grunn av motorsvikt

Hvis motoren svikter, må du bytte motor på båten uansett. Enten båten din brukes til rekreasjon eller som lett yrkesbåt, er målet vårt å få deg tilbake på vannet så raskt som mulig.

 • Hva om jeg har flere motorer, og bare en av dem svikter?
  Hvis én svikter og må byttes ut, bør du tenke over den gjenværende levetiden for den andre. Hvis den endre motoren nærmer seg slutten av levetiden, er det best å bytte begge motorene samtidig. Når du bytter begge motorene, anbefaler vi å oppgradere til de nyeste motorene, for å dra nytte av ytelsen og effektiviteten som er knyttet til den nyeste teknologiske utviklingen. Hvis den andre motoren fremdeles har en forventet levetid på 75% eller mer, kan det være best å bare bytte ut den motoren som har sviktet.

Samsvar mht. utslipp

Hvis båten din har en motor som ikke samsvarer med den siste utsllippslovgivningen, er det flere ting du må tenke over når du bytter motor.

Finnes det en utslippskompatibel motormodell som passer til båtens behov for kraft og plass?

 • Hvis ja, anbefaler utslippsmyndighetene sterkt å bytte til motorer som oppfyller de gjeldende utslippsreglene. Det kan gjøres unntak i noen tilfelle. Kontakt en regional forhandler eller distributør for å få råd.
 • Hvis det ikke finnes en utslippskompatibel motor som passer til båten din uten vesentlige modifikasjoner, kan du være kvalifisert for en ikke-kompatibel erstatningsmotor.

Fordelene ved å bytte til en utslippskompatibel motor:

 • Du an dra nytte av et betydelig mer drivstoffeffektivt system.
 • Ytelsen og effektiviteten til den nyeste common rail-teknologien gir en renere, jevnere, roligere og kraftigere motoropplevelse.
 • Ed de avanserte elektroniske kontrollene og skjermene som er standard, eller ekstrautstyr, på YANMAR-motorer, kan du se motordata og feilsøkingskoder i sanntid for feilsøking på et øyeblikk.

Hvorfor velge YANMAR?

YANMAR båtmotorer setter globale standarder for ytelse, effektivitet og utholdenhet.

YANMARs pålitelige motorer er kjent for å ha lave totale eierkostnader.

YANMAR har det største slags- og servicenettverket i båtindustrien, og er til stede i 130 land over hele verden.

YANMAR er den eneste produsenten som gir mindre fartøyer fordelene med common rail-teknologi. Motorene er best i klassen på fem områder – de er rene, har gode sammenkoblingsmuligheter, er stillegående, kraftige og drivstoffeffektive.

YANMAR er oppfinneren av den moderne dieselmotoren og bidrar stadig med innovative løsninger som presser grensene for marin fremdrift inn i neste århundre. YANMAR Marine International fokuserer på å møte kravene til moderne forbrukere ved å tilby avanserte og bærekraftige teknologier.

Klar til å komme i gang?

Finn din lokale autoriserte YANMAR-distributør eller servicesenter her.

YANMAR Repower Guide

Last ned vår guide til repowering, som inkluderer en nyttig sjekkliste over hva du bør planlegge for når du nærmer deg et repowering-prosjekt

Repower med YANMAR 6LFs

Sertifisert YANMAR-forhandler Motonáutica Balear, Mallorca, fullfører installasjonen av to YANMAR 6LF530 dieselmotorer på Magnum Marine 40-motorbåten Adriana for å heve ytelsen til et nytt nivå.

Home Repowering
Hopp rett ned til innholdet