Williams Jet Tenders

Samarbeidet mellom Williams og YANMAR blir sterkere for hvert eneste år

Allerede fra ung alder ble Mathew og John Hornsby oppfordret av foreldrene sine til å leke ved elven. Det første til at de utviklet en kjærlighet til vann som har forsatt til denne dag. Som unge gutter – og bestevenner – hadde de ingen aning om at dette skulle bli spiren til en forretningsidé som etter hvert skule fremstå som et kall.

Drevet av ambisjoner og et ønske om å arbeide sammen, bygde de sin første båt i morens hageskur, og stilte den ut på båtmessen på Henley-on-Thames. De kalte det gryende selskapet for “Williams” (pikenavnet til moren deres). Den vakre 20-fots mahognibåten, som de kalte kalt “Jade”, ble solgt til bruk på innsjøene i Italia. Den neste båten de bygde, “Izana”, ble også solgt ganske raskt, og endte opp på den franske riviera. Begge båtene er fortsatt i bruk.

Selskapsprofil

Den utrolige historien om Williams Jet Tenders (Williams) begynte da de to unge brødrene gjorde lidenskapen for vann til en blomstrende tendervirksomhet basert på kvalitetsteknikk og håndverk. Fra det første fartøyet, bygget i et hageskur, har Williams etter hvert blitt Storbritannias mest produktive båtbygger, og produserer rundt 1000 enheter i året.

En ny retning

Hele forretningsfokuset ble endret da Mathew og John identifiserte et viktig gap i markedet – mangelen på kvalitetsutviklede tendere som passet inn i yachter. Slike båter er viktige ombord i yachter for å bringe passasjerer i land og gi frihet til å utforske kystlinjer, dykke, taue vannski eller wakeboards – og de er lette å stue bort når de ikke brukes.

De to brødrene arbeidet utrettelig med å bygge en vellykket virksomhet basert på tenderbåter til alle typer yachter. De utvidet stadig produktsortimentet og arbeidsstyrken, og flyttet inn i større lokaler for å møte den økte etterspørselen fra flere av de mest kjente yachtprodusentene.

Båtsalget og ikke minst størrelsen på yachter har økt jevnlig siden finanskrisen tok slutt. Det ultimate statussymbolet fortsetter å vokse i størrelse, og for noen er det ikke lenger nok å ha en “yacht” – den må være større, bedre og raskere, og det samme skal tenderne som passer inn i den.

Etter hvert som trenden mot stadig større yachter fortsatte, fikk brødrene en perfekt forretningsmulighet – å konstruere stadig større Williams-tendere med et høyt nivå av spenning og moro for kundene.

For store tendere med stor passasjerkapasitet er en dieselmotorer best egnet, på grunn av det høye dreiemomentet de produserer. Letingen etter en motorleverandør tok til, og da tender-serien “Dieseljet” ble unnfanget, startet samarbeidet mellom Williams og YANMAR.

“Y”-forbindelsen

“Etter hvert som yachter har blitt større, har vi fulgt opp som tenderprodusent,” sier John Hornsby, leder av Williams’ tekniske avdeling.

“I den første researchperioden så vi på flere motorprodusenter. Det ble raskt tydelig at YANMAR-serien var godt konstruert, med et utmerket kraft/vekt-forhold. Etter at vi startet samarbeidet med YANMAR, har vi designet flere båter med YANMAR-kraftpakker. Samarbeidet vokser seg sterkere for hvert år.”

Dette synspunktet deles av Johns bror Mathew, som er opptatt av å understreke det spesielle partnerskapet som eksisterer mellom de to selskapene. “Motorene er per definisjon kjernen i tenderne våre. Så ny produktutvikling og installasjon av motoren er en samarbeidsprosess med YANMAR.”

Faktisk har Williams og YANMARs sterke samarbeidsforhold gjort det mulig for dem å overvinne ulike teknologiske utfordringer sammen, for eksempel ombyggingen av 4LV-motoren slik at den passer til to av Dieseljet-modellene.

Drevet av vekst

Den etablerte “Dieseljet”-serien omfatter fire modeller i ulike størrelser, som er tilgjengelige for yachter med en lengde over 25 meter. De har YANMAR-motorer, og sitteplasser for fra 7 til 11 personer. Imidlertid er et spennende nytt tilskudd til flåten nettopp lansert, for å gjenspeile den siste “supersize”-trenden i markedet. Den syv meter lange EVOJET er Williams’ mest avanserte og luksuriøse tender hittil – designet for superyachter på over 40 meter, med komfortabel plass til 13 passasjerer. Den er drevet av en YANMAR 230/250hk 4LV dieselmotor.

Superyacht-trenden viser at mange yachteiere i økende grad søker seg bort fra folkemengdene i de tradisjonelle kystdestinasjonene. De bestiller gjerne ekstravagante yachter som gir større privatliv, og som kan oppsøke eventyrlige nye destinasjoner i stil og med komfort. Eierne av disse overdådige fartøyene krever naturlig nok de største tenderne de kan romme, og det er her Williams bokstavelig talt surfer på bølgetoppene med sitt YANMAR-drevne utvalg.

Fremtiden er bedre sammen

“Vår neste båtgenerasjon kommer til å være større, med en rekke superyacht-tendere,” forteller Mathew begeistret. “Vi velger selvsagt YANMAR-motorer for å drive disse produktene, og går derfor inn i en helt ny samarbeidsprosess.

“Hele båtentusiasmen vår handler om lidenskap og moro, og partnerskapet med YANMAR bygger på den samme følelsen som kundene våre har. Når begge parter forstår dette elementet i produktet vårt, bidrar det virkelig til å drive begge virksomhetene fremover.”

Folk som i økende grad nyter komforten og plassen en større yacht tilbyr får hjelp av Williams’ partnerskap med YANMAR til å oppleve de moro og spenning som en kraftig dieseltender byr på. Superyachtbyggere, som er hovedkundene til Williams, rapporterer om fulle ordrebøker og stadig større fartøyer. Det er en trend som ikke forsvinner med det første.

“I den første researchperioden så vi på flere motorprodusenter. Det ble raskt tydelig at YANMAR-serien var godt konstruert, med et utmerket kraft/vekt-forhold. Etter at vi startet samarbeidet med YANMAR, har vi designet flere båter med YANMAR-kraftpakker. Samarbeidet vokser seg sterkere for hvert år.”

Previous slide
Next slide

Ta kontakt med Williams Jet Tenders

E-nyheter

Registrer deg for å motta den nyeste informasjonen fra YMI om nye produkter, tjenester og oppdateringer.

Forhandlersøker

YANMARS omfattende globale service- og delenettverk spenner over 130 land og over 2100 lokasjoner.

Kontakt oss

Vi er her for å hjelpe og vil gjerne høre fra deg. Kontakt oss med spørsmål, kommentarer og tilbakemeldinger.

Hopp rett ned til innholdet