Finest Kind

Pålitliga YANMAR-motorer är det ”finaste” valet för Hawaiis sportfiskeflotta

Efter installationen av de dubbla Yanmar-dieselmotorerna, utförd av distributören Boatswain’s Locker, så har Finest Kind Charters tre fiskebåtar tillsammans samlat på sig helt enorma 130 000 drifttimmar. Detta visar att partnerskapet med Yanmar är en bestående lösning för pålitlig framdrift året runt, vilket sparar bränsle och ger sinnesro för företaget och dess kunder.

Företagsprofil

Finest Kind Sportfishing Charters är det enda företaget i Maui som drivs av ägaren själv, och nu i tredje generationen, med kapten Dave Hudson vid rodret sedan 1973. Kapten Dave har över 40 års erfarenhet och verkar från hamnen i Lahaina. Finest Kind Sportfishing håller konsekvent fångstrekorden för Maui County.

Perfekt partnerskap

Med en passion för fiske som kärnverksamhet, strävar Finest Kind Sportfishing Charters i Maui i Hawaii efter att upprätthålla högsta möjliga standardnivå på proffsighet och kvalitet inom alla aspekter av sin verksamhet, från en omfattande lokal kunskap om de bästa fiskeplatserna till underhållet av sin flotta och utrustning. Kaptenen Dave Hudson har stått vid rodret sedan 1973 och kan förmedla vidare en flera decenniers lång erfarenhet och rekordfångster till sina nöjda kunder som avnjuter hans charterresor från Lahaina Harbour.

Finest Kind är verksamma sju dagar i veckan, året runt och gör flera charterturer om dagen vilket innebär att de måste minimera risken för att utrustningen går sönder på fartygen och förhindra påtvingade stillestånd som kan orsaka förlorade affärer och besvikna kunder. För att alltid hålla flottan redo är det viktigt att de tre fiskefartygen, Exact, Finest Kind och Reel Hooker, drivs av pålitliga och effektiva motorer som man kan räkna för att prestera på högsta nivå och hålla genom åren.

För mer än 30 år sedan letade Finest Kind efter rätt motorpartner för att hålla sin flotta i drift och som kunde uppfylla alla deras motorbytesbehov. De vände sig då till Boatswain’s Locker, ett företag i Kalifornien som levererar marin utrustning till ett nätverk av auktoriserade Yanmar-återförsäljare i sydvästra USA, Hawaii och delar av Mexiko. Det Costa Mesa-baserade Boatswain’s Locker grundades 1939 och köptes av den nuvarande vd:n Dan Gribble 1986 och har fortsatt växa till en av de ledande distributörerna av marina motorer och motortillbehör i västra USA och är regionens exklusiva servicedistributör för Yanmars marina dieselmotorer.

Idag fortsätter Kapten Daves engagemang för Yanmars motorer och service att växa medan hans sportfiskeverksamhet blomstrar med ett kombinerat stöd från hans lokala auktoriserade Yanmar-återförsäljare och distributör.

Ger kraft åt flottan

Finest Kinds flotta underhålls noggrant och är bemannad för att säkerställa att varje resa och privat charter blir en framgång, oavsett om sökandet är efter Guldmakrill, Svärdfisk, Wahoo, eller Gulfenad tonfisk, eller kanske för att se de majestätiska knölvalarna i deras livsmiljö i Stilla havet. Vissa kunder väljer till och med att hyra Finest Kind-båtarna som ett minnesvärt sätt att ta farväl av en älskad person, så det är viktigt att allt går smidigt.

Kapten Dave valde pålitliga dubbla Yanmar dieselmotorer för driva sina fartyg med förväntan att drifttimmarna snabbt skulle samlas på hög på grund av Hawaiis bra väder året runt och efterfrågan från turister. Att köra båtarna varje dag är viktigt för att maximera affärspotentialen och kundantalet och Finest Kind byter besättningar för att hålla resorna igång.

Fiskefartyget Finest Kind, är ett 37-fots Merritt-bygge från 1964 och beskrivs som ”den perfekta fiskebåten” och har renoverats och uppgraderats med dubbla Yanmar 6LY2 350 hk marindieselmotorer för en marschfart på 24 knop. Det snabba, rena, bekväma och tävlingsutrustade fiskefartyget Exact är en Bertram 31 Sport Fisherman som är utrustat med dubbla Yanmar 4LH 230 hk dieselmotorer. Slutligen är Reel Hooker, ett tävlingsutrustat 35-fots fiskefartyg av märke Betram, med tankar för levande bete som har dubbla Yanmar 6LY2 370 hk dieselmotorer för en snabb och bekväm resa.

”Jag hade många olika dieselmotormärken i min flotta under de första åren. Yanmar är den absolut bästa motorn för bränslebesparing och hållbarhet som finns.”

– Kapten David Hudson, Finest Kind Sportfishing

Yanmars pålitlighet

Som uppfinnare av den moderna dieselmotorn har Yanmar en lång historik av banbrytande, prisbelönta tekniska prestationer och branschledande innovationer. Yanmar Marine Internationals förstklassiga och hållbara motorer innehåller den senaste banbrytande tekniken, vilket säkerställer att de är byggda för att hålla i decennier under tusentals timmar och förtjäna förtroendet från yrkes- och fritidsbåtägare över hela världen.

Lance Henrichsen, försäljningschef på Boatswain’s Locker sa: ”Yanmars motorer är specialbyggda och konstruerade specifikt för marin användning vilket innebär att motorns delar och konfiguration fungerar som de är avsedda i båten, istället för att behöva anpassas till en marin användning. Detta är en av många funktioner och fördelar med Yanmars marina motorer. Enligt min erfarenhet så slits sällan en Yanmar-motor ut på grund av många drifttimmar.”

Yanmars marina motorer är kända för sin långa livslängd, tillförlitlighet och hållbarhet och i applikationer där de underhålls regelbundet för att motverka saltvattenkorrosion, och används kontinuerligt, kan deras livslängd vara särskilt enastående, vilket bevisas av fallet med Finest Kind. Kombinationen av företagets dagliga verksamhet och dess engagemang för strikt underhåll har belönats med ett exceptionellt högt antal timmar med problemfri motoranvändning.

Vid den senaste beräkningen under sommaren 2020 hade Finest Kind gjort över 40 000 timmar med Yanmars 6LY-motorer. Exact hade gjort över 50 000 timmar med sina 4LH-motorer som var i drift långt före en ombyggnad 2020 som genomfördes samtidigt med ytterligare fartygsarbeten ”som förberedelse för de kommande 50 000 timmarna”. Samtidigt hade Reel Hooker också gjort över 40 000 timmar med sina 6LY-motorer – tillsammans totalt 130 000 timmar!

Det "finaste" valet

Tillsammans med de uppenbara fördelarna med hållbara och tillförlitliga motorer för att driva flottan kan Finest Kind även lita på stödet från sin lokala Yanmar-återförsäljare. Genom åren har kapten Dave kunnat vara säker på att få varje reservdel, när det behövs, på grund av åtagandet från Yanmars nätverk. Och med den ökande bränsleeffektiviteten som Yanmars motorer ger kunde Dave betala för sina motorer genom bränslebesparingar på bara två år.

Alla tre motormodellerna har visat sig vara så lönsamma och robusta för Finest Kind att vissa konkurrenter på ön har noterat detta och bytt till Yanmar.

”Jag har haft många olika dieselmotormärken i min flotta under de första åren, inklusive Cat, Cummins och Detroit. Yanmar är den absolut bästa motorn för bränslebesparing och hållbarhet som finns”, säger Dave.

”Regelbundet underhåll är viktigt för Finest Kind”, tillägger Lance,”plus det faktum att motorerna är under hög stress och går varje dag, vilket faktiskt är hälsosamt för en dieselmotor.” Kapten Dave älskar sina Yanmar och fortsätter använda dem varje dag.

”En av fördelarna med att få ditt fartyg uppgraderat av din lokala återförsäljare är att det låter dig bygga en stark relation med din återförsäljare från första början. Våra auktoriserade återförsäljare fortsätter att stödja sitt lokalområde och uppgradera otaligt många fartyg, både för fritid och kommersiell användning.

”Detta bevisas även av våra andra kommersiella kunder, att genom att följa underhållsschemat och vara proaktiva när det gäller att byta ut delar i tid, kan motorn fortsätta att gå som vanligt. Kunder kontaktar oss ofta med berättelser om hur deras Yanmar-motorer ’fortfarande går’. Det gör oss stolta över att vara en del av Yanmar-familjen.”

”Kunder kontaktar oss ofta med berättelser om hur deras Yanmar-motorer ’fortfarande går’. Det gör oss stolta över att vara en del av Yanmar-familjen.”

– Lance Henrichsen, försäljningschef på Boatswain’s Locker

En ny generation 6LY-CR

Som en utveckling av de 6LY2-modeller som fortfarande är i drift hos Finest Kind, är fjärde generationens 6LY-CR-motor den senaste elektroniska versionen som nu finns tillgänglig som en del av Yanmars omfattande sortiment av pålitliga marina common-rail dieselmotorer. Den aktuella produktportföljen omfattar ett branschledande effektområde från 40 hk till 640 hk, vilket ger fler båtägare de effektivitets- och prestandafördelar som är förknippade med den senaste elektroniskt styrda bränsleinsprutningstekniken för common-rail. Med minimal bränsleförbrukning och exceptionellt låga ljudnivåer, vibrationer och utsläpp passar Yanmars sortiment ett brett utbud av fartyg, från segelbåtar, tenderbåtar för superyachter och motorbåtar till snabba sportbåtar, för vattensport och som omfattar den nya 6LF- och 6LT-serien, plus 4LV-, 8LV- och JH-serien.

Följ Finest Kind Sportfishing

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få den senaste informationen om nya produkter, tjänster och allmänna uppdateringar.

Återförsäljare

YANMARs omfattande globala service- och reservdelsnätverk finns i över 130 länder på över 2 100 platser.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig och vill gärna höra din åsikt. Kontakta oss med förfrågningar, kommentarer och feedback.

Skip to content