Fineste typen

Pålitelige YANMAR-motorer er et åpenbart valg for denne sportsfiskeflåten på Hawaii

Siden installasjonen av to YANMAR-dieselmotorer gjennom distributøren Boatswain’s Locker, har Finest Kind Charters’ tre fiskebåter lagt til sammen ikke mindre enn 130 000 motortimer bak seg, noe som viser at YANMAR-partnerskapet er en varige løsning for pålitelig kraft hele året. Motorene sparer drivstoff, og gir ro i sjelen både for firmaet og kundene deres.

Selskapsprofil

Finest Kind Sportfishing Charters er det eneste eierdrevne og 3. generasjonsselskapet i Maui, med kaptein David Hudson ved roret siden 1973. Kaptein Dave, med base på havnen i Lahaina, har over 40 års erfaring. Finest Kind Sportfishing har tradisjon for å inneha fangstrekordene for Maui County.

Et prefekt partnerskap

Lidenskap for fiske er selve grunnlaget for virksomheten til Finest Kind Sportfishing Charters i Maui på Hawaii. De går inn for å opprettholde de høyeste standardene for profesjonalitet og kvalitet i alle aspekter av driften, fra omfattende lokal kunnskap om de beste fiskestedene til vedlikeholdet av flåten og utstyret. Kaptein Dave Hudson har stått ved roret siden 1973. Kundene som chartrer båten hans på havnen i Lahaina kan nyte godt av hans flere tiår med erfaring.

Drift syv dager i uken hele året, og flere charterturer om dagen, betyr at Finest Kind må minimere risikoen for at utstyret på fartøyene svikter, og forhindre tvungen nedetid som kan føre til skuffede kunder og tap av oppdrag. For å holde flåten klar til enhver tid, er det viktig at de tre fiskefartøyene, Exact, Finest Kind og Reel Hooker, har pålitelige og effektive motorer som kan yte på høyeste nivå gjennom mange år.

For mer enn 30 år siden var Finest Kind på jakt etter den riktige motorpartneren for å holde flåten på vannet. De henvendte seg til Boatswain’s Locker, en virksomhet i California som leverer marint utstyr til et autorisert YANMAR-forhandlernettverk i det sørvestlige USA, Hawaii og deler av Mexico. Costa Mesa-baserte Boatswain’s Locker ble etablert i 1939, og ble kjøpt av nåværende administrerende direktør Dan Gribble i 1986 for å være med på den fortsatte veksten til en av de ledende distributørene av marine motor- og motortilbehør i det vestlige USA. Selskapet er eksklusiv serviceforhandler for YANMAR marine dieselmotorer i regionen.

I dag er kaptein Dave fortsatt entusiastisk for YANMAR-motorene. Sportsfiskevirksomheten hans går godt, takke være kundestøtten fra den lokale autoriserte YANMAR-forhandleren.

Styring av flåten

Flåten til Finest Kind blir omhyggelig vedlikeholdt og bemannet for å sikre at hver tur og hver private charter blir en suksess, enten det fiskes etter mahi-mahi, marlin, ono, ahi, eller man drar på hvalsafari for å se de majestetiske knølhvalene i stillehavshabitatet deres. Noen kunder leier til og med Finest Kind-båter for å si et minneverdig farvel til en av sine kjære. Da er det viktig at alt går som det skal.

Kaptein Dave valgte pålitelige YANMAR-dieselmotorer til å drive fartøyene, vel vitende om at det gode været på Hawaii og etterspørselen fra turister raskt ville føre til atskillige driftstimer. Å ha båtene i drift hver dag er viktig for å maksimere forretningspotensialet og holde kundetallene oppe. Finest Kind bytter mannskap for at turene skal gå knirkefritt.

F/V Finest Kind, er en 37 fots Merritt bygget i 1964. Den blir beskrevet som “den perfekte fiskerbåt”, og er blitt restaurert og utstyrt med to YANMAR 6LY2 350 hk marine dieselmotorer for en cruisehastighet på 24 knop . Den raske og komfortable, turneringsutstyrte Bertram 31 Sport Fisherman F/V Exact er utstyrt med to YANMAR 4LH 230 hk dieselmotorer. Endelig har vi F/V Reel Hooker, en turneringsutstyrt 35 fots Bertram med brønner for levende agn. Den har to YANMAR 6LY2 370 hk dieselmotorer installert, noe som gir en rask og behagelig tur.

“Jeg hadde mange dieselmotormerker i flåten min de første årene. YANMAR er den klart beste motoren for drivstoffbesparelser og holdbarhet.”

– Kaptein David Hudson, Finest Kind Sportfishing

YANMARs pålitelighet

Som oppfinner av den moderne dieselmotoren har YANMAR en lang historie med banebrytende, prisbelønte tekniske prestasjoner og bransjeledende innovasjoner bak seg. De førsteklasses motorene fra YANMAR Marine International er holdbare og har den nyeste, banebrytende teknologien. De er bygget for å vare i flere tiår og tusenvis av driftstimer. Både profesjonelle og fritidseiere over hele verden har tillit til dem.

Lance Henrichsen, salgsdirektør på Boatswain’s Locker, sier: “YANMAR-motorene er spesialbygde og konstruert spesielt for marine applikasjoner, noe som betyr at motorens deler og konfigurasjon er konstruert for båten, i stedet for bare å være tilpasset til marin bruk. Det er en av de mange fordelene ved en YANMAR marin motor. Etter min erfaring slites YANNMAR-motorer sjelden ut på grunn av mange driftstimer.

YANMAR marine motorer er kjent for lang levetid, pålitelighet og holdbarhet. Men denne levetiden er spesielt enestående i applikasjoner der de jevnlig blir behandlet for å bekjempe saltvannskorrosjon samtidig som de er i kontinuerlig bruk, noe som er tilfellet hos Finest Kind. Kombinasjonen av daglig drift og strengt vedlikehold har blitt belønnet med et eksepsjonelt antall timer med problemfri motorbruk.

Ved siste telling etter sommeren 2020 hadde Finest Kind over 40,000 hours med sine YANMAR 6LY-motorer. Exact hadde over 50,000 hours med sine 4Lh-motorer. I 2020 fant en ombygging sted, samtidig med noe ekstra arbeid på fartøyet, som forberedelse til de neste 50 000 driftstimene. Samtidig hadde Reel Hooker også over 40,000 hours med sine 6LY-motorer – til sammen 130,000 timer!

Fineste valget

I tillegg til de åpenbare fordelene med langvarige, pålitelige motorer for å drive flåten, kan Finest Kind stole på hjelp fra den lokale YANMAR-forhandleren om det skulle trengs. I alle årene har kaptein Dave vært trygg på at han kan få en hvilken som helst del når som helst, takket være engasjementet til YANMAR-nettverket. Og med den økende drivstoffeffektiviteten YANMAR-motorene gir, var Dave i stand til å nedbetale motorene sine i drivstoffbesparelser på bare to år.

Alle de tre motormodellene har vist seg å være så lønnsomme og robuste for Finest Kind-båtene at noen konkurrenter på øya har lagt merke til det, og byttet til YANMAR.

“Jeg hadde mange dieselmotormerker i flåten min de første årene, blant annet Cat, Cummins og Detroit. YANMAR er den klart beste motoren for drivstoffbesparelser og holdbarhet, sier Dave.

Regelmessig vedlikehold er et viktig element for Finest Kind”, legger Lance til, “pluss det faktum at motorene er under høyt stress og går hver dag, noe som faktisk er sunt for en dieselmotor. Kaptein Dave elsker YANMAR-ene sine, og bruker dem hver eneste dag.

“En av fordelene med å bytte motor hos en lokal forhandler, er du får etablert et sterkt forhold til forhandleren fra begynnelsen av. Våre autoriserte forhandlere støtter lokalområdene sine, og bytter motorer på utallige fartøy, både fritidsbåter og kommersielle.

De kommersielle kundene våre har vist at ved å følge vedlikeholdsplanen og bytte ut vedlikeholdsdeler i tide, kan motorene gå som forventet i lange tider. Kunder henvender seg ofte til oss med historier om YANMAR-motorer som “går fremdeles”. Det gjør oss stolte over å være en del av YANMAR-familien.”

Kunder henvender seg ofte til oss med historier om YANMAR-motorer som “går fremdeles”. Det gjør oss stolte over å være en del av YANMAR-familien.”

– Lance Henrichsen, salgsdirektør på Boatswain’s Locker

En ny generasjon 6LY-CR

Den fjerde generasjonen 6LY-CR motor er utviklet på bakgrunn av 6LY2-modellene, som fremdeles fungerer for Finest Kind, og er den seneste, elektroniske versjonen som er tilgjengelig for båteiere. Den er en del av YANMARs omfattende utvalg av pålitelige common rail marine dieselmotorer. Den nåværende porteføljen omfatter et bransjeledende effektområde fra 40 hk til 640 hk, og gir båteiere alle effektivitets- og ytelsesfordelene som er knyttet til den nyeste, elektronisk styrte drivstoffinjeksjonsteknologien. Med minimalt drivstofforbruk og eksepsjonelt lavt støy-, vibrasjons- og utslippsnivå, passer YANMAR-serien til et bredt utvalg av fartøyer, fra seilbåter, superyacht-tendere og motorbåter til raske sportsfartøyer og vannskibåter, og omfatter den nye 6LF- og 6LT-serien, pluss 4LV, 8LV og JH-serien.

På nett med Finest Kind Sportfishing

E-nyheter

Registrer deg for å motta den nyeste informasjonen fra YMI om nye produkter, tjenester og oppdateringer.

Forhandlersøker

YANMARS omfattende globale service- og delenettverk spenner over 130 land og over 2100 lokasjoner.

Kontakt oss

Vi er her for å hjelpe og vil gjerne høre fra deg. Kontakt oss med spørsmål, kommentarer og tilbakemeldinger.

Hopp rett ned til innholdet